Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Atun tatakia ahuakate eta tomate tartarrarekin, testura eta kimu entsaladarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Atun tatakia:
  • Atun zati bat, 250 g
  • Sesamo olioa
  • Sesamo haziak
  • Gatza
  • Wasabi fresko zati bat
  • Ahuakate eta tomate tartarra:
  • Ahuakate bat
  • 2 adar tomate
  • Oliba-olio birjina estra
  • Martorri sorta bat
  • Lima bat
  • Gatza
  • Testura entsalada:
  • Tipula more bat
  • 3 judasen belarri
  • Arto gozoa, koilarakada bat
  • Oliba berdeak, koilarakada bat
  • B/a kimu
  • Nori lehor horri bat
  • Soja maionesa:
  • Gorringo bat
  • Gatza
  • Soja saltsa, 2 koilarakada
  • Oliba olioa, 150 g
Prestaketa

Atun tatakia

Atun zatia zartagin batean sesamo olioarekin 4 aldeetatik gorrituko dugu. Sesamo haziekin lau aldeetatik bildu eta geroko gorde.

Ahuakate eta tomate tartarra

Ahuakatea eta tomatea karratutxotan zatitu eta ontzi batean sartu. Lima, martorri eta olioarekin gozatu.

Testura entsalada

Osagaiak juliana finean ebaki eta nahastu. Lima zukua eta oliba olio txorrotada bat bota.

Soja maionesa

Osagai guztiak ontzi batean sartu eta emultsio bat sortu.

Bukaera

Plater luze baten erdian 2 koilakada tartar jarri luzetara eta gainean atun tataki xerra finak bata bestearen gainean. Wasabi pixka bat birrinduko dugu. Soja maionesa pixka bat jarri eta izkin batean entsalada sorta bat.

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena