Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Hiru ogi txigortu: arina, sendoa eta gozoa
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Ogi txigortu arina:
  • 8 gerezi tomate
  • Ahuakate bat
  • Arrautza bat
  • Izokin marinatua, 50 g
  • Burrata gazta, koilarakada bat
  • Intxaurrak, eskukada bat
  • Goji baiak
  • Oliba-olio birjina estra
  • Gatza
  • Lima bat
  • Ozpina, txorrotada bat
  • Ogi txigortu sendoa:
  • Alberjinia bat
  • 4 hirugihar xerra
  • 4 urdaiazpiko xerra
  • Perretxiko batzuk
  • 4 gazta xerra
  • 2 foie-gras eskalope
  • Granny-smith sagar bat
  • Ogi txigortu gozoa:
  • Txokolate beltza, tableta bat
  • Lore gatza
  • Oliba-olio birjina estra
  • Banana bat
  • 4 marrubi
  • 2 hur
Prestaketa

Ogi txigortu arina

Ahuakatea zuritu eta ontzi batean jarriko dugu. Lima zukua, gatza eta oliba olio txorrotada bat bota ondoren, hagaxkarekin ondo txikituko dugu.

Gerezi tomateak zuritu eta olioarekin estalita konfitatu egingo ditugu.

Ogi txigortu xerra hartu eta gainean oliba olio birjina estra txorrotada bat botako dugu. Gainean ahuakatea jarri eta ogi guztian ondo zabalduko dugu. Honen gainean arrautza zartaginean nahasita jarri eta ondoren izokin marinatu zati batzuk. Gero burratarekin estali eta gerezi tomate konfitatuak jarri. Intxaur eta goji baiekin ozpin-olio bat prestatu eta koilarakada bat botako diogu guztitik.

Ogi txigortu sendoa

Alberjinia osorik labean erreko dugu, 20-30 minutuz. Labetik ateratakoan zuritu eta haragia zatitu egingo dugu. Hirugihar xerrak eta perretxikoak zartagin batean olioarekin gorrituko ditugu. Ogi txigortu xerra hartu eta oliba-olio estra birjina txorrotada bat bota ondoren, alberjinia zatitua zabalduko dugu, gainean perretxiko gorrituak eta hirugihar xerrak jarri, gaztarekin estali eta labean gainerre egingo dugu. Urdaiazpiko xerrak eta foie-gras eskalope gorrituak gainetik jarri eta sagar karratutxo batzuk ere bai freskotasuna emateko.

Ogi txigortu gozoa

Ogi txigortu xerraren gainean txokolate beltz zatiak jarri eta labera sartu, urtu dadin. Labetik atera, oliba-olio txorrotada bat eta lore gatz piska bat bota eta gainean banana eta marrubi xerrak tartekatu. Hur birrindura gainetik bota.

Bukaera

Plater luze batean hiru ogi txigortuak aurkeztuko ditugu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena