Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Porru patatak
Barazkiak zatitu eta oliotan sueztitu, ura eta salda bota eta 20 minutuz egosi. Barazki guztiak birrindu, iragazi eta gatzean probatu.
Bakailao konfitatua
Baratxuri olioa berotu eta bakailao solomoa bitan moztuta olio epeletan konfitatuko dugu.
Bakailao tripakiak
Bakailao tripakiak bi orduz uretan sartuko ditugu, gezatu eta puztu daitezen. Azal beltza kendu eta zentimetro bateko karratutan moztu.
Tipulina, baratxuria eta piperra zati txikitan moztu eta erregosten jarri. Ondo eginda daudenean, tomatea zati txikitan moztu eta erregosten jarri. Ondo kozinatuta dagoenean tripakiak, salda eta ezkai adarra gehitu eta ordubetez egosi.
Ogi frijitua
Ogia karratutxotan moztu eta oliotan frijitu. Paperean xukatzen utzi.
Bukaera
Plater sakon batean metalezko uztai bat jarri eta tripaki koilarakada on bat sartuko dugu. Uztaia kendu eta porru patata burduntzikada on bat bota, tripakien gainean bakailao konfitatu zatia jarri, inguruan ogi frijtua eta perrexil txikituarekin bukatu.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa