Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Arroza barazkiekin, txipiroiak tintan eta baratxuri eta ogi olio errea
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Arroza barazkiekin:
  • Arroza, 200 g
  • Sasoiko barazkiak, 200 g
  • 6 barrengorri
  • Tipulin bat
  • Oilo salda, 400 g
  • Ardo zuria, txorrotada bat
  • Gurina, 50 g
  • Gorringo bat
  • Txipiroiak tintan:
  • 6 txipiroi
  • 2 tipula
  • Txipiroi tinta, koilarakada bat
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Arrain salda
  • Ogi eta baratxuri olio errea:
  • Gurina, 50 g
  • Zekale mamia, 75 g
  • Urdaiazpikoa, 25 g
  • Baratxuri ale bat txikitua
  • Oliba-olioa, 100 g
  • Ezkai adar bat
  • Tipulin adarra
  • Gatza
  • Curry aliolia:
  • Arrautza bat
  • Curry pixka bat
  • Baratxuri ale bat
  • Gatza
  • Oliba-olioa
Prestaketa

Arroza barazkiekin

Barazkiak tipula eta barrengorriekin batera txikitu egingo ditugu eta tipularekin hasita zartagin batean olioarekin erregosten jarri. 5 minutu igaro ondoren, barazkiak eta barrengorriak bota, gorritzen jarraitu eta hauek eginda daudenean, arroza sartu, ardo zuria gehitu eta urritu arte bueltak eman. Salda gehitu, gatzez probatu eta 18 minutuz horrela egongo gara. Denbora igaro denean, sutatik atera eta gurina etaorringoa gehitu-

Txipiroiak tintan

Tipula brunoise eran zatituta zartaginean olioarekin erregosi. Txipiroiak garbitu, zatitu eta tipula eginda dagoenean, zartaginean sartu, ondo gorritu, salsa pixka bat bota, txipiroi tinta ere bai eta egosi, txipiroia xamurra geratu arte.

Ogi eta baratxuri olio errea:

Zekale ogi mamia zati txikitan ebaki eta frijitu. Baratxuria berdin, eta urdaiazpikoa zati txikitan ebaki ondoren, oliotan frijitu egingo dugu. Ontzi batean 3 osagai frijituak hauts eginda eta tipulin adarra txikitua sartu, olio txorrotada batekin nahastu eta gatza bota.

Curry emultsioa

Ontzi batean osagai guztiak sartu eta birringailuarekin emultsio bat sortuko dugu.

Bukaera

Plater luze batean, koilarakada luze bat arroz jarriko dugu eta ondoan luzetara txipiroiak tintan, gainetik ogi eta baratxuri olio erre hari batzuk eta inguruan curry alioli tantak.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena