Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Kuia gnocchiak txistorra salteatuarekin eta gazta saltsarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Kuia gnocchi orea:
  • Kuia purea, 250 g
  • Patata lehor hautsa, 60 g
  • Arrautza bat
  • Irina, 120 g
  • Gazta birrindua, 30 g
  • Ezkai adar bat
  • Salbia, 2 orri
  • Txistorra mamiak:
  • Txistorra erdi
  • Sagardoa, botila bat
  • Tipulin bat
  • Tomate adar bat
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Gazta saltsa:
  • Esne gaina, 125 g
  • Jogurt naturala, 50 g
  • Mascarpone gazta, 100 g
  • Gorgonzola gazta, 20 g
  • Gazta urdina, 20 g
  • Baratxuri ale bat
  • Jerez ardoa, txorrotada bat
  • Tipulin freskoa, adar batzuk
  • Perrexil txikitua
Prestaketa

Kuia gnocchi orea

Kuia zuritu 4 x 4 cm-ko laukitxotan zatitu.

Labeko erretiluan ura, salbia eta ezkaia jarri.

140º C ingurura ordubetez laberatu, kuia bigun egon arte. Ondo xukatu, gero pasa-puretik pasatzean ur asko ez askatzeko. Pasatu ondoren, geroko gorde.

60 g irin duen koroa bat egin eta kanpotik patata deshidratatuarekin beste koroa bat egin. Erdian kalabaza-purea, arrautza irabiatua eta gazta birrindua jarri.

Dena ondo nahastu, orea homogeneoa izan arte, baina gehiegi landu gabe. 100 g inguruko bolak egin eta 1 cm-ko lodierako txorizo txikien moduan tenkatu, falta den irina erabiliz, mahaira ez itsasteko. Txorizoak 2 cm inguruko ñoquietan zatitu. Gnocchiak ur irakin ugaritan egosi, gatz-puntu batekin 1-2 minutuz, ñoquiek flotatu arte.

Txistorra mamiak

Lehenengo txistorra 10 minutuz sagardotan egosiko dugu. Xukatu eta karratutxo txikitan irakin egingo dugu. Bestalde, zartagin batean tipulina juliana eran erregosten jarriko dugu olioaren laguntzarekin, minutu batzuk pasa ondoren, tomatea hazi eta ale gabe txikituta sartuko dugu tipularekin batera. Bigundu denean, txistorra mamituta bota eta beste 5 bat minutu erregosten utzi. Geroko gorde.

Gazta saltsa

Jerez ardo txorrotada bat zartaginean jarri eta irakin, alkohol pixka bat gal dezan. Esne-gaina, jogurta eta mascarponea gaineratu eta berriro irakin eragin.

Gazta urdina eta baratxuria gehitu eta 6 bat minutuz urritu, loditzen hasi dela ikusi arte. Geroko gorde.

Bukaera

Plater azal batean koilarakada bat gazta saltsa jarriko dugu, gainean gnocchi egosiak eta honen ondoan txistorra mamiak. Perrexil txikituarekin bukatu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena