Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Eskoziar arrautzak hirugihar saltsarekin eta Idiazabal birrinduarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Eskoziar arrautzak:
  • 2 arrautza
  • Txerri iberiar haragi txikitua, 200 g
  • Oregano lehorra
  • Gatza
  • Kanela hautsa
  • Piperbeltza
  • 4 aranpasa
  • Arrautza irabiatu bat
  • Irina
  • Panko ogi birrindua
  • Idiazabal gazta
  • Tipulin adar txikitua
  • Frijitzeko olioa
  • Hirugihar saltsa:
  • Hirugiar txikitua, 150 g
  • Tipulin bat
  • Porru bat
  • Esne-gaina
  • Oilo salda
  • Perrexila eta tipulin adar txikitua, koilarakada bat
  • Etxeko ketchupa:
  • Adar tomatea, 250 g
  • Azukrea, 12 g
  • Sagardo ozpina, koilarakada bat
  • Tipulin erdi
  • Azenario erdi
  • Porru zatitxo bat
  • Gatza
  • Oliba-olioa
Prestaketa

Eskoziar arrautzak:

Lehenik, arrautzak 5 minutuz egosiko ditugu ur irakinean eta ur hotzetara pasa denbora igaro denean.

Ontzi batean, haragi txikitua sartuko dugu eta bertara, oregano lehor pixka bat, gatza, piperbeltza, kanela hautsa, eta aranpasak txikituta sartuko ditugu. Ondo nahastu eta olioarekin igurtzitako labe paper batean, haragi pusketa bat luzatzen joango gara. Arrautza erdi egosita eta zurituta erdian jarri eta haragiarekin bilduko dugu.

Olioa berotzen jarri eta haragi bola irin, arrautza eta pankotik pasako dugu. Frijitu eta paper xurgatzailera aterako dugu, olioa ondo xukatzeko.

Hirugihar saltsa:

Hirugiharra zartagin batean koiperik gabe sueztitu, kurruskari geratu arte. Bestalde, 2 tipula sueztitu, oso motel eta ordubetez kolorerik hartu gabe. Ondoren, polo-hondoa eta esne-gaina gehitu, eta multzoa urritzen utzi. Azkenik, pasean belarrak gehituko ditugu.

Etxeko ketchupa:

Tomateak lau zatitan ebaki eta gorde. Bestalde, barazki guztiak brunoise finean txikitu eta su baxuan jarri oliba-olio suabe pixka batekin.

Tomatea gehitu eta bi orduz egosten utzi, etengabe eraginez. Karamelua egiteko azukrea berotu eta kolorea hartzen duenean, ozpina gehitu, irakiten utzi eta tomate egosiari bota.

Irabiagailu baten laguntzarekin tomatea birrindu, iragazi, gatz-puntuan jarri eta zerbitzatu.

BUKAERA:

Plater azal batean koilaralada bat hirugihar saltsa botako dugu erdian, Gainean eskoziar arrautza jarri eta gainetik idiazábal birrindua bota. Etxeko ketchuparekin hari batzuk botako ditugu plateretik.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena