Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Barazki fideua borraja salteatuarekin eta perrexil emultsioarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • -Barazki fideua:
  • Barazki salda, 400 g
  • Fideo finak, 180 g
  • Kuia zati bat
  • 2 koilarakada oliba- olioa
  • 2 koilarakada ardo zuria
  • Frijitukia, 30 g
  • 2 koilarakada tomate txikitua
  • Oliba-olioa koilarakada bat
  • Baratxuri ale bat
  • Tipula, 300 g
  • Ezkai lehorra pittin bat
  • Erromero lehorra pittin bat
  • Erramu lehorra pittin bat
  • Gatza
  • Perrexil eta azafrai txikitua koilarakada bat
  • Perrexil hostoak, 25 g
  • Oliba olioa, 40 g
  • Azafrai ari batzuk
  • Baratxuri ale bat
  • Arbendol xigortuak, 35 g
  • -Borraja salteatua:
  • Borraja, 200 g
  • Baratxuri txikitua koilarakada bat
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • -Perrexil emultsioa:
  • Perrexila, 40 g
  • Oliba-olioa, 150 g
  • Gorringo bat
  • 2 ozpin tanta
  • Gatza
Prestaketa

Barazki fideua:

Fideoak gorritu egingo ditugu eltze batean olioarekin. Bertatik atera eta kuia karratutxotan botako dugu pixka bat erregosteko. Berriro fideoak eltzean sartuko ditugu eta frijituki koilarakada bat botako diogu, ondo erregosi eta ardo zuria botako diogu, murriztu eta salda gehitu, perrexil eta azafrai txikitua sartu eta egosten utzi 5-10 minutuz.

 

Borraja salteatua:

Borrajak zuritu eta ura irakiten duen eltze batean egosi egingo ditugu, ur hotzetara pasa. Zartagin bat sutan jarriko dugu olioarekin eta baratxuri txikitu koilarakadatxo bat sartu, dantzan hasten denean borraja xukatuak bota eta salteatu egingo ditugu.

 

Perrexil emultsioa:

Alde batetik, perrexil olioa egingo dugu ontzi batean, perrexil hosto eta olioarekin, birringailuaren bidez ondo txikituko dugu. Beste ontzi batean, gorringoa, gatza eta ozpin tanta batzuk jarri eta hagaxka batekin nahasten joango gara eta perrexil olioa pixkanaka botatzen joango gara.

 

Bukaera:

Fideua eginda dagoenean, plater batean pare bat koilarakada jarriko ditugu, honen gainean borraja salteatu batzuk eta inguruan perrexil emultsio hari bat jarri.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena