Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Kaneloiak haragi eta txerri-patez beterik, perretxiko salteatuarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • -Haragi eta txerri-pate masa:
  • Txahal-haragi xehatua, 200 g
  • Txerri-haragi xehatua, 100 g
  • Txerri-patea, 100 g
  • Kipula erdia
  • Baratxuri-ale bat
  • Azenario bat
  • 7 lasagna plaka
  • 4 koilarakada tomate frijitu.
  • Parmesano gazta birrindu, 50 g
  • Oliba-olioa
  • Gatza eta piperbeltza nahierara
  • -Bexamelarentzat:
  • Esnea, 500 g
  • Gurina, 45 g
  • Irina, 45 g
  • Gatza, piperbeltz, Intxaur moskatua nahierara
  • -Perretxiko salteatuak:
  • B/a perretxiko desberdinak
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • -Pesto ozpin-olioa:
  • Albahaka sorta
  • Oliba-olioa
  • Intxaur eskukada bat
  • 2 koilarekada parmesano birrindua
  • Gatza
Prestaketa

Haragi eta txerri-pate masa:

Jarri berotzen kazola handi bat ur askorekin, irakiten hasi arte. Lasagna orriak itsats ez daitezen, funtsezkoa da oso kazola handia izatea.

Ura irakiten hasten denean, koilarakada bat gatz bota eta lasagna xerrak banan-banan bota, itsats ez daitezen. Egosi, dentea gelditu arte. Garrantzitsua da ura egurrezko koilara batekin mugitzea, plakak mugitu eta egosten diren bitartean ez itsasteko. Prest daudenean, bota itzazu ur hotzeko zorrotadatik, egosketa mozteko, eta luzatu itzazu sukaldeko zapi baten gainean, bata bestetik bereizita.

Ondoren, jarri berotzen zartagin zabal bat oliba-olio txorrotadatxo batekin.

Bitartean, txikitu kipula eta azenarioa zati txikitan.

Olioa bero dagoenean, gehitu tipula eta azenarioa eta prestatu barazkiak su ertainean eta baxuan, ondo bigun egon arte, hau da, kipula garden egon arte.

Zapaldu eta xehatu oso ondo baratxuria.

Puntu horretan, gehitu baratxuria eta egosi segundo batzuetan gainerako osagaiekin.

Txerriki xehatua eta txahal-haragia salpimiatzen du.

Gehitu haragi xehatua eta patea zartaginean eta prestatu dena haragia kolorez aldatu arte. Betegarria prest dagoenean, gorde nahasketa. Laberako egokia den erretilu batean, banatu tomate-saltsa oinarrian.

Kaneloiak muntatzeko, lasagna plakak haragia, patea eta barazkiak nahastuta bete eta zilindro bat egin.

Bexamelarentzat:

Kazola batean esnea berotzen jarriko dugu. Beste kazola batean gurina urtu, eta irina erretzen jarri 5 minutuz eta esne beroa gehitzen joan bexamel krematxu bat egin arte, gatz, piperbeltz eta intxaur muskatu puntuan jarri eta erreserbatu epelean.

Perretxiko salteatuak:

Perretxikoak zatitu eta zartagin bero batean olioarekin salteatu, gatza bota eta erreserbatu.

Pesto ozpin-olioa:

Osagai guztiak ontzi batean sartu eta birringailuarekin emulsionatu.

Bukaera:

Jarri kaneloiak tomate frijituaren gainean.

Kaneloiak jarri perretxikoen artean eta guzti hau bexamelarekin estaliko dugu.. Orain, hautseztatu gazta parmesano birrindua bexamelaren gainean.

Ondoren, gainerre kaneloiak gazta gorritu arte. 5 minutu inguru beharko dira.

Plater batean jarri lau bat kaneloi, pesto ozpin-olioarekin ondu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena