Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Gabonetako pintxoak
Osagaiak
  • -Vermouth gela:
  • Vermoutha, 250 g
  • Propanacotta, 18 g
  • Azukrea
  • Laranja bat
  • Laranja likorea
  • -Txangurru wontoia:
  • Esnea, 500 ml
  • Irina, 100 g
  • Gurina, 100 g
  • Txangurru okela, 75 g
  • Tipula
  • Porrua
  • Azenarioa
  • Olioa
  • Ardo zuria
  • Wonton pasta
Prestaketa

Vermouth gela

Vermoutha eta propanacotta irabiagailu batekin nahastuko ditugu. 85º C-tan berotu eta ondoren hozten utziko dugu.

Laranja zirope bat egingo dugu azukrea, laranja azala, laranja zukua eta laranja likorea nahastuz.

Koilara batean gele lauki bat ipiniko dugu eta gainetik laranja gela.

Txangurru wontoia

Barazkiak txangurruaren haragiarekin erregosiko ditugu. Beratzen hasten denean, ardo zuria gehituko diogu. Ondoren esnea botako dugu. Nahasketa ondo eginda dagoenean, irabiagailuarekin birrinduko dugu.

Ondoren bexamela egingo dugu gurina, irina eta aurretik egin dugun txangurru esnearekin.

Wonton pasta tira luzeetan zatituko dugu. Eskuarekin kabi baten antza duen biribil bat prestatuko dugu kroketa bat izango balitz bezala eta bexamelarekin batuko dugu.

Bolak olio berotan frijituko ditugu, kroketak izango balira bezala.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena