Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Ganbara tabernako arrain zopa
Osagaiak
  • (lau pertsonarentzat):
  • Tipula bat
  • Porru bat
  • Azenario bat
  • 3 baratxuri ale
  • Tomate heldu bat
  • 2 piper txorizero
  • Pipermin bat
  • Zopako ogia
  • Txakolina, basokada bat
  • Brandya, basokada bat
  • Gatza
  • Perrexila
  • Zapoa
  • Legatz buru bat
  • Muskuiluak, 250 g
  • Txirlak, 250 g
  • Otarrainxkak, 250 g
Prestaketa

Salda egingo dugu arrain hezurrekin, otarrainxken buruekin eta perrexil pixka batekin. Ordu erdi edukiko dugu egosten gutxi gorabehera. Egosi ondoren, iragazi eta salda gorde egingo dugu.

 

Muskuiluak garbitu eta lurrinetan irekiko ditugu txakolin eta perrexil sorta txiki batekin. Ireki direnean, muskuiluak txikitu eta geroko gordeko diugu.

 

Beste lapiko batean barazkiak txikitu eta olio arin batekin erregosiko ditugu. Erdi erregosita daudenean, tomate birrindua gehituko dugu. Puregailutik pasa eta saldara bota.

 

Arraina zatitu eta saldara gehitu, muskuilu txikituekin batera.

 

Txirlak olio pixka batekin irekiko ditugu zartagin batean eta zopara botako ditugu.

 

Azkenik otarrainxkak salteatu eta zopara erantsiko ditugu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena