Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Zizahori salteatuak parmentier eta tenperatura baxuan egindako arrautza gainean
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Parmentierra egiteko:
  • - 2/3 patata
  • - Gatza
  • - Piperbeltza
  • - Olioa
  • Perretxikoentzako:
  • - Perretxikoak (sasoiaren arabera)
  • - Olioa
  • - Gatza
  • - Tipulina
  • Arrautzentzako:
  • - Bi arrautz
Prestaketa

Parmentierra

Patata egosi, zuritu, eta gehitu thermomixari, esne, gatz eta piperbeltz pixka batekin, 100 °-ko tenperaturan. Dena birrindu, eta, pixkanaka, olioa gehituz goaz, testura egokia lortu arte. 

Perretxikoak, sasoiaren arabera

Perretxikoak brotxa batekin ondo garbitu, eta, olio pixka batekin, zartaginean salteatu azken unean, hezetasun pixka bat galdu arte; tipulin pixka bat gehitu.

Arrautza

Arrautzak 28 minutuz egosi, 65 graduan, lurrunetan, eta hoztu. 

Bukatzeko, parmentier oinarri bat jarri, eta, ondoren, perretxiko salteatuekin ontzi bat egin, tenperatura baxuan egindako arrautza sartzeko.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena