Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Sandia
Sandia zuritu, eta 10 cm-ko luzerako, 3 cm-ko zabalerako eta 1 cm-ko lodierako zatiak egin; zartaginetik pasatu, gorritu dadin, olio tanta batekin.
Tomate ondua
Tomateei behealdean gurutze bat ebaki, eta ur berotan galdarraztatu; gero, ur hotzetara pasatu. Zuritu, pipitak kendu, eta karratutxotan zatitu. Olioarekin, gatzarekin eta piper zuriarekin ondu, eta geroko gorde.
Koloretako letxugak
Letxugak txikitu, eta ur hotzetan garbitu; ondo lehortu.
Platano ar frijitua
Platano arra zuritu, eta xerra finak egin; olio berotan sartu ondo frijitu arte, eta paper xurgatzailean utzi.
Pesto ozpin-olioa
Osagai guztiak ontzi batean sartu, eta irabiagailuarekin ondo txikitu; geroko gorde.
Bukaera
Plater lau batean sandia ipini erdian; gainean, tomate concassea, gatza eta olioarekin. Ondoan, erremolatxa xerra batzuk, laranja zatiak eta ahuakate zati batzuk jarri, pesto ozpinarekin apaindu, eta platano ar frijitu batzuk jarri gainean.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa