Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Oilasko 'euskebaba'
Osagaiak
  • (4 pertsonarentzat)
  • Euskebaba egiteko:
  • - Oilasko xehatua, 300 g
  • - Arrautza bat
  • - Porruaren zati zuria, 50 g
  • - Jengibrea
  • - Ogi-birrindua, 2 koilarakada
  • - Oliba olioa
  • Tomate konfitatuak:
  • - 8 Cherry tomate
  • - Oliba olioa
  • - Gatza
  • - Belar usaintsuak
  • Patata frijituak:
  • - 3 Agria patata
  • - Oliba olioa
  • - Gatza
  • Pita ogia betetzeko:
  • - 2 tipulin gorritu
  • - 2 gazta zati
  • - Ziape maionesa
  • - Arrautza nahaskia
  • - Hirugihar frijitua, 4 xerra
Prestaketa

Hanburgesa

Jengibrea birrindu, eta porrua brunoise eran txikitu. Nahastu bol batean oilasko haragi xehatuarekin, eta gehitu ogi-birrindua, arrautza, jengibrea, porrua, gatza eta piperrautsa. Hanburgesak egin, eta hotzean utzi oliotan, herdoildu ez daitezen.

Tomate konfitatuak

Oliba olioa berotzen jarri, belar usaintsu batzuekin, eta Cherry tomateak sartu, bigundu arte; oliotik atera, zuritu, eta berriro oliotan sartu.

Patata frijituak

Patatak azala fina badu, osorik garbitu, zatitu, oliotan sartu bigundu arte,atera eta olioa ondo berotu azkenengo frijitua emateko; paper xurgatzailera atera, eta gatzatu.

Bukaera

Pita ogia zartaginetik pasatu, eta erditik ireki. Behetik hasita bete: 1-tipula gorritua 2-Hanburgesa eta gazta 3-Cherry tomateak 4-Arrautza nahaskia 5-Ziape saltsa eta, azkenik, ogiaren tapa. Ondoan, ontzi batean, patata frijituak jarri.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena