Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Yellowfin atuna eta foie freskoa kuia saltsarekin eta sagar garratzgarekin
Osagaiak
  • Kuia saltsa:
  • -Azal gabeko kakahuete kuia, 500 g
  • -Tipula bat
  • -Gurina, 30 g
  • -Oliba olio birjina estra, 10 ml
  • -Ardo zuria, 30 ml
  • -Gatza, 10 g
  • -Currya, 5 g
  • Yellowfin atuna:
  • -Yellowfin atuna, 200 g
  • -Oliba olio birjina, 20 ml
  • -Gatz eskamak, 10 g
  • Foie freskoa:
  • -Foie, 60 g
  • -Gatz eskamak, 10 g
  • Platera apaintzeko:
  • -Yuzua, 15 g
  • -Arbendolak, 5 g
  • -Tipulina, 5 g
  • -3 lore
Prestaketa

Kuia saltsaren prestaketa:

Kuia zuritu, haziak kendu eta laukietan zatitu.

Tipula zuritu eta zati haundietan ebaki.

Gurina, ardo zuria, gatza, currya eta olioa jarri eta labera sartu 180 graduan ordubete, aluminio paperarekin estalita.

Labetik atera eta irabiagailuarekin birrindu.

Yellowfin atunaren prestaketa:

Zartagina asko berotu, olioa jarri eta atuna alde guztietatik markatu, minutu bat gehienez. Hiru zatitan moztu, gatza bota eta platerean jarri.

 

Foie freskoaren prestaketa:

Zartagina asko berotu, foie alde bietatik markatu, gatz lodia gainetik bota eta platerean jarri.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena