Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Haragiz eta gaztaz beteriko patatak hirugihar saltsarekin
Osagaiak
  • OSAGAIAK
  • (2 pertsonarentzat)
  • Patata barrubeteak:
  • Patatak, 3
  • Haragi txikitua, 300 g
  • Piper-berdea
  • Piper gorria
  • Tipulina
  • Baratxuriak, 2 ale
  • Piperrautsa, koilarakadatxo bat
  • Currya, koilarakadatxo bat
  • Martorria, eskukada bat
  • Pipermin hautsa, pixka bat
  • Perrexila, eskukada bat
  • Gatza
  • Mozzarella
  • Hirugihar saltsa:
  • Hirugiharra, 5 xerra
  • Maionesa, 2 koilarakada
  • Ziapea, koilarakada bat
  • Baratxuri hautsa, koilarakadatxo erdi bat
  • Tipula hautsa, koilarakadatxo erdi bat
  • Soja saltsa, 2 koilarakada
  • Piper erre entsalada burrata gaztarekin:
  • Piper-horia
  • Piper gorria
  • Cherry tomateak, eskukada bat
  • Baratxuria, buru bat
  • Burrata gazta
  • Gatza
  • Probentzako belar lehorrak
  • Albahaka, orri batzuk
  • Sesamo-haziak txigortuta
  • Modena ozpina, koilarakada bat
Prestaketa

Patata barrubeteak:

Patatak osorik uretan egosi. Ondoren, erdia zuritu eta zulo bat eginez hustu egingo dugu barrubetearentzat lekua egiteko.

Zartagin batean barazkiak txikituta erregosten jarri. Egin ondoren, ontzi batean sartu eta bertara haragi txikitua, piperrautsa, currya, martorria eta perrexila txikituta, pipermina eta patatari kendutako mamia. Ondo nahastu, gatza jarri eta honekin patata beteko dugu. Orduan labera sartu 200ºC-an 15 minutuz. Bertatik atera, mozzarella xerrak gainetik jarri eta labean gainerre 5 minutu gehiago emanda.

Hirugihar saltsa:

Zartagin batean hirugihar xerrak txigortu. Ondoren labanarekin txikitu eta ontzi batean sartu. Bertara beste osagaiak gehitu eta ondo nahastu.

Piper erre entsalada burrata gaztarekin:

Piperrak makilatxotan moztu eta cherry tomatearekin batera erretilu batean jarri. Gatza eta olioa bota, ondoan baratxuri burua jarri eta 30 minutuz 180ºC-an laberatu. Ondoren baratxuri buruari mamia kendu eta piper eta cherry tomate erreari bota. Nahastu eta burrata gazta atximurka batzuk gainetik bota. Albahaka orriak txikituta eta modena ozpina gainetik gehitu, ondo nahastu.

Bukaera:

Plater batean 2 patata bete jarri eta ondoan hirugihar krema koilarakada on bat jarri. Entsaladarekin batera aurkeztu.

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena