Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Untxi eskabetxatua:
Eltze batean untxi zatiak gatzituta olioarekin gorritu eta atera bertatik.
Eltze horretan tipula, apio adarra, azenarioa karratutan moztuta, oreganoa, erramua, piperbeltz bolak eta baratxuri aleak bota eta 5 minutuz sueztitu. Untxi zati gorrituak gehitu, piperrautsa ere ardo txuriarekin batera eta, murrizten utzi ondoren, ozpina gehitu eta kozinatu 20-30 minutuz. 24 orduz egoten utzi.
Denbora igaro ondoren, ontzi batean barazki erdiak sartu eta birringailuarekin txikitzen ari garen bitartean, egosketako zukuak botatzen joan emultsio bat egin arte. Untxiari hezurrak kendu.
Arto tortilla:
Ontzi batean arto gozoa xukatuta, esne gaina, arrautza, azukrea, arto irina, eta gatza sartu eta birringailuarekin txikitu. Zartagin batean gurina urtu eta prestaketa bota. bi aldetatik gorritu.
Kuiatxoa frijituta:
Kuiatxoa xerratan moztu, irinetatik pasa. Olio berotan frijitu. Xukatu eta gatza eta piperrautsa jarri.
Bukaera:
Plater batean arto tortilla jarri eta gainean untxia bere barazkiekin. Gainetik emultsioa bota eta ondoan alberjinia frijituak jarri. Perrexil txikituarekin amaitu.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa