Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Bakailao nahasia:
Eltze batean oliba olioa eta baratxuri alea xerratuta berotzen jarri gorritu arte.
Patata zuritu eta uretan egosi zatituta.
Zartagin batean, tipulina eta piper-berdea txikituta erregosten jarri. Bertara bakailaoa txirbiletan sartu eta patata egosia, eta baratxuri olioa pixkanaka gehitzen joan krema bat egin arte.
Arrautza egosia:
Arrautzak osorik egosten jarri 65ºC-tan 30 minutuz. Epelean gorde.
Patata korapiloa:
Patata zuritu eta barazki txorroskiloarekin patata ariak egin. Eskuekin korapilo forma eman eta oliotan frijitu. Xukatu eta gatza jarri.
Baratxuri frijitu emultsioa:
Lehen frijitutako baratxuriak ontzi batean sartu beste osagaiekin eta emultsio bat egin.
BUKAERA:
Plater batean bakailao nahasi koilarakada bat jarri eta erdian txulotxo bat eginez arrautza ireki. Gainean patata korapiloa kokatu eta ingurutik baratxuri frijitu emultsioa eta perrexil olioa bota.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa