Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Moxala barrengorri gainerretuekin eta moxal xerra tartarra
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Moxala barrengorri gainerretuekin:
  • -Moxal haragia
  • Tipulinak, 2
  • -Oliba olioa
  • -Barrengorriak, 150 g
  • -Tomate frijitua, 100 g
  • -Esne-gaina, 150g
  • -Mozzarella bola bat
  • -Ezkaia
  • -Erromeroa
  • -Gatza
  • Shitake perretxikoa marinatuta:
  • -Shitake perretxikoak, 8
  • -Soja saltsa, 2 koilarakada
  • -Arroz ozpina, koilarakada bat
  • -Mirin saltsa, koilarakada bat
  • -Panela pixka bat
  • -Jengibre hautsa
  • -Oliba olioa
  • Moxal xerra tartarra:
  • -Moxal haragia, 200 g
  • -Perrexila
  • -Tipulina, 10 g
  • -Kaparrak, 10 g
  • -Arrautza
  • -Galeper arrautza gorringoak, 2
  • -Oliba olioa, 30 g
  • -Ketchupa, 20 g
  • Ziape saltsa, 10 g
  • -Tabaskoa, 5 g
  • -Gatza
  • -Saltsa ingelesa, 10 g
  • -Ogia
  • -Baratxuria, 5 atal
Prestaketa

Moxala barrengorri gainerretuekin:

Zartagin batean tipulina juliana eran olioarekin ondo erregosi.

Lurrezko ontzi batean tomate frijitua bota eta barrengorriak erditik moztuta zabaldu. Belar aromatikoak txikituta gehitu, esne-gaina eta mozzarella gaztarekin estali. Laberatu ondo gainerretu arte.

Moxala zati luze eta txikitan moztu eta, zartagin bat ondo berotu ondoren, bertan gorritu azkar azkar eta gatz puntuan jarri. Tipulinarekin nahastu.

 

Shitake perretxikoa marinatuta:

Perretxikoak xerra finetan moztu. Ontzi batean marinadarako osagaiak nahastu eta bertara perretxiko xerrak bota. Ordu betez barruan eduki, ondoren zartagin batean olioarekin gorritu pittin bat.

 

Moxal xerra tartarra:

Kazola batean baratxuri aleak konfitatu.

Ontzi batean arrautza sartu eta ziape saltsa eta olioarekin emultsionatu. Ketchupa, saltsa ingelesa eta tabaskoarekin nahastu.

Baratxuria oliotan konfitatu.

Moxal haragia labanarekin ondo txikitu eta tipulin txikitua eta kaparrekin nahastu. Lehen egindako emultsioarekin elkartu eta ondo nahastu. Ogi txigortuan baratxuri konfitatua igurtzi eta moxal xerra tartarra gainean luzatu. Galeper gorringo eta gatza gainean jarri. Perrexil txikituarekin amaitu.

 

Bukaera:

Plater batean moxala tipularekin jarri eta ondoan barrengorriak gainerretuta. Shitake perretxiko marinatuak gainenik bota.

Erretilu batean xerra tartarra ogi txigortuan jarri.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena