Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Txerri azpizuna hirugiharrean bilduta, irasagar saltsa eta batata röstia
Osagaiak
  • Txerri azpizuna hirugiharrean bilduta:
  • Txerri azpizuna
  • Hirugiharra, 10 xerra
  • Ziape saltsa zaharra, koilarakada bat
  • Salbia, 8 orri
  • Kakahueteak, eskukada bat
  • Tipulatxak, 6 ale
  • Baratxuriak, 2 atal
  • Barrengorriak, 10 ale
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Irasagar saltsa:
  • Tipulina
  • Gurina
  • Esne-gaina, 50 g
  • Irasagarrak, 200 g
  • Gatza
  • Kuiatxoa, sagarra eta mahaspasak salteatuta:
  • Kuiatxoa
  • Tipulina
  • Baratxuriak, 2 ale
  • Sagarra
  • Mahaspasak, 2 koilarakada
  • Jengibrea, zati bat
  • Limoi baten birrindura
  • Limoi baten zukua
  • Perrexil txikitua
  • Gatza
  • Batata röstia:
  • Batata bat
  • Gurina
  • Gatza
Prestaketa

Txerri azpizuna hirugiharrean bilduta

Almaizean ziape saltsa zaharra, kakahuete txigortuak, baratxuri ale bat eta 2 salbia orri sartu eta ondo txikitu.

Zartagin batean tipulatxa eta baratxuri aleak txikituta erregosten jarri, ondoren barrengorriak txikituta gehitu eta erregosi. Hirugihar xerrak bata bestearen ondoan jarri eta gainean barrengorri orea luzatu eta azpizuna jarri. Hirugihar xerrekin bildu. Ondoren, zartagin beroan gorritu eta labean egiten bukatu. 3-4 zentimetroko lodierako xerrak moztu.

Irasagar saltsa

Tipulina txikituta erregosten jarri gurinarekin. Irasagarra zatitan gehitu eta bigundu ondoren, esne gaina gehitu. Irakitean birrindu eta gatza jarri.

 

Kuiatxoa, sagarra eta mahaspasak salteatuta

Tipula eta baratxuria juliana eran moztuta zartagin batean salteatzen hasi olioarekin. Kuiatxoa gehitu eta salteatzen jarraitu. 5 minutuz kozinatu. Mahaspasak eta Sagarra karratutxotan moztuta gehitu. Jengibre birrindua eta limoi zukua bota. Gatza jarri. Nahastu eta 10 minutuz kozinatzen eduki. Bukaeran perrexil txikitua bota.

Batata röstia

Batata zuritu eta birringailuarekin xafla finak egin. Gatza bota. Zartagin bat berotzen jarri eta gurin zati bat bota. Zartagina ondo koipeztatu ondoren, batata birrindua luzatu eta gorritu arte bertan mantendu. Buelta eman eta berdina egin. Gurin gehiago behar badu bota.

Bukaera

Plater batean bi txerri azpizun zati jarri, ondoan batata röstia. Kuiatxoa, sagarra eta mahaspasak jarri salteatuta eta irasagar saltsa alboan.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena