Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Bakailao zuri-beltza baratxuri gurin torradarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Bakailaoa odolkiarekin:
  • 2 bakailao zati
  • Patata bat
  • Baratxuri buru bat
  • Pipermin bat
  • Esne pixka bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Tipula odolki bat
  • Zuri eta beltza:
  • Tripotx bat
  • Odol gatzatua
  • Tipulin bat
  • 8 pikillo piper
  • Tomate frijitua, 200 g
  • Irina
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Ogi eta baratxuri torradak:
  • 2 ogi xerra
  • Baratxuri ale frijituak
  • Perrexila
  • Gatza
  • Gurina
Prestaketa

Bakailaoa odolkiarekin:

Eltze batean, pipermina, baratxuri burua erditik moztuta eta olioa jarri, eta berotzen utzi olioak baratxuri zaporea hartu dezan.

Patata zuritu, zatitu, eta eltze batean egosten jarri. Bakailao zatia moztu, eta pataten eltzera sartu, egin dadin. Ontzi batean, bakailaoa, patata, esnea eta gatza sartu. Birrintzen hasiko gara, eta olioa gehituko dugu emultsioa egin arte.

Zartagin batera, tipula odolkia azalik gabe sartu, eta gorritzen jarri. Pixka bat lehortzen denean, sutatik atera.

Plastikozko biribilkia mahaian ireki, eta odolkia luzatu egingo dugu; gainean, bakailao emultsioa jarri, eta zilindro bat egin. Hotzean gorde. Gogortzen denean, xerratan moztu.

Zuri eta beltza:

Tripotxari azala kendu, xerratan moztu, eta irinetatik pasa ondoren, oliotan frijitu.

Zartagin batean, olioarekin, tipula txikitua erregosten jarri. Gorritu ondoren, odol gatzatua gehitu erregosten jarraitzeko. Tomate frijitua eta pikillo piperrak xaflatan moztuta sartu, eta kozinatzen utzi minutu batzuez. Orduan, tripotxa sartu, eta irakinaldi bat eman dena berotu dadin.

Ogi eta baratxuri torradak:

Ogi xerrak zartaginean gorritu. Ontzi batean, lehen frijitutako baratxuri aleak sartu, eta bertara, perrexila, gatza eta gurin zatia gehitu, eta ondo birrindu edo nahastu. Ogi xerren gainean luzatu.

BUKAERA:

Plater batean, ogi torradak jarri, eta gainean, odol-gatzatua piperradarekin luzatu. Gainean, tripotxa jarri, eta baita odolki eta brandada biribilkia ere.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena