Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Kuiatxo eta porru spaghettiak thai saltsan olo geruzadun ganbekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Thai saltsa:
  • Zitronela adar bat
  • Jengibre zati bat
  • Martorri freskoa, 5 g
  • Koko esnea, 200 g
  • Sesamo olioa, 10 g
  • Lima zukua, 20 g
  • Curry gorri pasta, koilarakada bat
  • Salda, 150 g
  • Gatza
  • Kuiatxo eta porru spaghettiak:
  • Kuiatxo bat
  • 2 porru
  • Oliba olioa
  • Tipulinaren adar berdea
  • Gatza
  • Hirugihar egosia
  • Thai saltsa
  • Ganbak olo geruzarekin:
  • Ganbak
  • Arto irina, 40 g
  • Irina, 40 g
  • Gorringo bat
  • Gatza
  • Ur hotza
  • Oloa, 2 eskukada
  • Frijitzeko olioa
  • Gorringo, curry gorri eta soja saltsa:
  • 4 gorringo
  • Curry gorri pixka bat
  • Soja saltsa, 4 koilarakada
  • Ardo goxoa, txorrotada bat
Prestaketa

Thai saltsa:

Zartagin batean, olioarekin, curry gorri pasta bota, eta sueztitu. Zitronela eta jengibrea txikitu, eta bertara bota lima zukuarekin batera. Ondoren, koko esnea sartu, eta irakiten duenean, salda  gehitu, eta irakiten utzi 5-10 minutuz. Lodituta dagoenean, iragazi.

Kuiatxo eta porru spaghettiak:

Kuiatxoa eta porrua spaghettiak forman moztu, galdarraztatu, eta ur hotzetara pasa.

Zartagin batera olioa bota, eta hirugiharra, karratutxotan moztuta, bertan gorritu. Thai saltsa sartu, eta irakiten hasten denean, barazki spaghettiak gehitu, eta ondo nahastu.

Ganbak olo geruzarekin:

Lehenengo, tenpura prestatuko dugu. Ontzi batean, irinak, gatza, gorringoa eta ur hotza sartuko ditugu, eta ondo nahastu. Ganbak zuritu, eta bertatik pasa ondoren, olotik pasa, eta zartaginean, olio beroarekin frijitu. Paperean xukatu, eta gatz pixka bat bota.

Gorringo eta soja saltsa:

Soja saltsa, ardo goxoa eta curry pasta nahastu, eta gorringoak bertan sartu ordu batez. Ondoren, saltsatik atera, eta sardexka batekin apurtu, eta astindu on bat eman gorringoei.

BUKAERA:

Plater sakon batean, spaghettiak saltsarekin biribilduta jarri. Ondoan, ganbak jarri, eta inguruan, gorringo saltsa.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena