Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Makarroiak perretxiko eta foie-gras saltsarekin:
Kazola batean, makarroiak egosi.
Zartagin batean, tipulina zati txikitan gorritu. Bertara, perretxikoak gehitu, eta salteatu. Hirugiharra zati txikitan gehitu.
Kazola batean, gurina urtu, eta bertara foie eskalopinak gehitu; ondoren, irina gehitu, eta kozinatu. Esnea gehitu, eta utzi kozinatzen loditu arte. Bertara, foie-gras-a gehitu, eta dena ondo nahastu.
Labeko erretilu batean, eraztun bat jarri. Eraztunaren barruan, makarroiak tente jarri, foie-gras bexamela gainetik bota, eta gazta birrindua gehitu. Labean gainerre. Zartagin batean, arrautza frijitu olio berotan.
Cherry tomateak oliotan:
Kazola batean, cherry tomateak galdarraztatu, eta xukatu. Azala kendu. Zartagin batean, olioa berotu, eta bertara, cherry tomate zurituak gehitu erromero orri batzuekin. Utzi kozinatzen.
Gazta kurruskaria:
Gazta birrindua zartagin batean luzatu eta lehortzen utzi kurruskari geratu arte.
Errukula, intxaur eta tomate lehor txikitua:
Hiru osagaiak labanarekin txikitu, txorrotada bat olio gehitu, eta almaizean txikitu.
BUKAERA:
Plater batean, pasta duen eraztuna jarri; inguruan, perretxiko salteatuak eta gerezi tomate konfitatuak jarri, eta eraztuna kendu. Inguruan, errukula, intxaur eta tomate lehor txikitua jarri. Arrautza frijitua pastaren gainean jarri, eta gazta kurruskariarekin apaindu.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa