Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
PRESTAKETA:
Sandwicha:
Hirugihar xerrak bata bestearen alboan jarri. Gazta gainean sartu, eta hirugiharrak itxi. Zartaginetik pasa gorritu arte.
Arrautzak irabiatu, eta zartagin batean olioa berotu eta bertara bota. Azal lodia egiten hasten denean, moldeko ogi xerrak bata bestearen ondoan jarri, eta espatula zabal batekin, buelta eman. Orduan, gainean, tomate xerrak, ahuakate xaflak, urdaiazpiko egosia, hirugiharra eta gazta jarri, eta koilarakada on bat saltsa gehitu. Itxi, eta erditik ireki.
Banana ar frijitua:
Banana zuritu, eta xerra luzeak egin zuritzailearekin. Oliotan frijitu, xukatu, eta gatza bota.
Saltsa:
Ontzi batean, osagai guztiak elkartu.
Fruitu entsalada:
Raf tomatearen bi xerra moztu. Ahuakatea xerratu, eta beste barazki eta fruituekin bolak egin, olioa gainetik bota, eta tomate xerraren gainean jarri. Saltsa bota gainetik.
BUKAERA:
Plater batean, sandwicha jarri; beste plater batean, banana arra; eta beste batean, fruitu entsalada.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa