Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Legatza zarautz saltsarekin eta zigala salteatuekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Legatza Zarautz saltsarekin:
  • Legatz zati bat
  • Piper gorri bat
  • 2 baratxuri ale
  • Oliba olioa
  • Ardo zuria, txorrotada bat
  • Irina
  • Arrain salda
  • Perrexila
  • Zigala salteatuak:
  • Zigala isats batzuk
  • 2 baratxuri ale
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Alga maionesa:
  • Arrautza bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Ozpina, txorrotadatxo bat
  • Alga zati batzuk
Prestaketa

Legatza Zarautz saltsarekin:

Piper gorria labean erre 190 ºC-an. Legatzari xerrak atera. Hezurrak gorde saltsa berdea egiteko. Zartagin batean baratxuria gorritu, hezurrak gehitu. Ondoren irina, ardo zuria, perrexila eta arrain salda gehitu. Saltsa iragazi. Piper gorria zuritu eta saltsari gehitu, birrindu. Legatz xerrak gorritu eta saltsan utzi guztiz egin arte.

Zigala salteatuak:

Zigalak zuritu. Zartagin batean baratxuri aleak gorritu. Ondoren zigalak gehitu eta su bizian salteatu.

Alga maionesa:

Osagai guztiak birrindu emultsio bat egin arte.

BUKAERA:

Plater batean legatz xerra jarri eta gainetik saltsarekin estali. Ondoan zigala salteatuak kokatu eta ingurutik alga maionesa luzatu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena