Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Itsas oilarra tenpuran tipula karamelatu saltsarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Itsas oilarra tenpuran:
  • Itsas oilar bat
  • Irina
  • Gatza
  • Irina, 40 g
  • Arto irina, 30 g
  • Legamia hautsa, 5 g
  • Garagardoa, 100 g
  • Ura, 25 g
  • Azafrai pistiloak, 6
  • Curry koilarakadatxo bat
  • Kardu salteatua:
  • Kardu adarrak, 2
  • Oliba olioa
  • Baratxuri ale bat
  • Urdaiazpiko xerrak, 2
  • Tipula karamelatu saltsa:
  • Tipulak, 3
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Esne-gaina, 80 g
  • Gurina, 100 g
  • Perrexil maionesa:
  • Arrautza bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Perrexila
  • Limoi zukua
Prestaketa

Itsas oilarra tenpuran:

Itsas oilarrari solomoak atera, zatitu eta irinetatik pasa. Tenpura prestatu arto irina, legamia, garagardoa, ura, azafraia eta curryarekin. Arrain zatiak tenpuratik pasa eta frijitu.

Kardu salteatua:

Karduak zuritu, zatitu eta egosi. Zartagin batean oliba olioa berotu, baratxuri alea gorritu, kardu egosiak gehitu eta baita urdaiazpiko zatiak ere.

Tipula saltsa:

Zartagin batean tipula juliana eran karamelatu. Eginda dagoenean, esne-gaina gehitu. Birrintzen den bitartean, gurina gehitu. Berotan mantendu.

Perrexil maionesa:

Dena birrindu, maionesa egin arte.

BUKAERA:

Plater batean kardu salteatua jarri. Gainean, itsas oilarra frijitua eta inguruan tipula karamelatu saltsa. Perrexil maionesa tanta batzuk jarri.

 

 

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena