Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Haragi bolak:
Tipula eta baratxuriak txikitu ondoren erregosten jarri zartagin batean olioarekin. Ontzi batean haragi txikituak, arrautza, parmesano birrindua, perrexila eta belar usaintsuak txikituta, esnetan bustitako moldezko ogiak, ogi birrindu pixka bat, gatza eta barazki erregosiak. Ondo nahastu eta bolak egingo ditugu eskuekin. Irin eta arrutzetatik pasa eta olio berotan frijitu. Ondoren xukatu eta tomate saltsara pasa.
Tomate saltsa:
Tipula eta baratxuriak txikituta zartagin batean erregosi. Ondoren udare tomateak zatituta gehitu azukre, gatza, tomate mamia eta oregano lehorrarekin batera. 15 minutuz egiten utzi eta ondoren birrindu eta iragazi.
Hirugiharra juliana eran moztu eta zartagin batean olio pixka batekin xigortu.
BUKAERA:
Ogia ireki zartaginetik pasa eta albondigak tomatearekin, mozzarella xerrak luzera guztian eta hirugihar xigortua. Gainerre
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa