Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Krepe galette orea eta barrubetea
Ontzi batean orearen osagai guztiak sartuko ditugu, eta birringailuarekin ondo nahastu. Krepeak egiteko, zartagina ondo berotu eta gurinarekin koipeztatu. Krepe ore koilarakada batekin zartagina bete, eta kozinatzen utzi. Lehortzen hasten denean, arrautza erdian jarri, eta ondoan urdaiazpiko egosia eta gazta xerratua jartzen joan. Lau aldetatik hegalak tolestu eta zartaginetik atera.
Arto saltsa
Zartaginn batean tipulin txikituta erregosten jarri olio pixka batekin. 10 minutu pasa ondoren, artoa gehitu, sueztitu eta ardo zuri pixka bat bota. Murrizten denean, esne gaina gehitu eta sutatik kanpo birringailuarekin txikitu, iragazi eta epelean gorde.
Errukula, tomate eta parmesano entsalada:
Cherry tomateak zuritu eta labean olio eta gatzarekin laberatu egingo ditugu, xamurrak geratu arte.
Ontzi batean errukula, parmesano xaflak, intxaur eskukada bat eta cherry tomateak sartu, eta ondu.
BUKAERA
Plater batean krepe galette jarriko dugu eta inguruan arto saltsa bota; ondoan entsalada jarri.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa