Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Tofu xerra birrineztatuak labeko kuia makilatxoekin eta barrengorri saltsarekin
Osagaiak
  • Tofu xerra birrineztatuak:
  • Tofua
  • Soja saltsa, 2 koilarakada
  • Piperrauts gozoa, koilarakada bat
  • Oregano lehorra
  • Limoi erdi baten zukua
  • Ura, 150 ml
  • Txitxirio irina
  • Ura
  • Japoniar ogi arraila
  • Kuia makilatxoak:
  • Kuia bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Laranja bat
  • Ezkai hostoak
  • Barrengorri saltsa:
  • Tipulin bat
  • Barrengorria, 300 g
  • Tomate frijitua, 100 g
  • Salda
  • Esne-gaina
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Erremolatxa erre ozpin-olioa:
  • Erremolatxa, 200 g
  • Adar tomatea, 100 g
  • Hurrak, 30 g
  • Arbendolak, 30 g
  • Tipulin bat
  • Baratxuri ale bat
  • Gurina, 25 g
  • Jerez ozpina, 15 g
  • Oliba olioa, 125 g
  • Gatza
Prestaketa

Tofu xerra birrineztatuak

Tofua xerra biribiletan moztu eta ontzi batean sartuko ditugu. Bertara ura, soja saltsa, oreganoa, limoi erdiaren zukua eta piperrautsa bota, ondo nahastu. Hozkailuan gorde zaporea hartu dezan, 6-7 ordu gutxienez. Txitxirio irina urarekin nahastu eta tofu xerrak xukatu ondoren hemendik pasa eta japoniar ogi arrailean sartu, oliotan frijitu eta paperean xukatu.

Kuia makilatxoak

Kuia zuritu, makilatxotan moztu, eta erretilu batean zabaldu. Gainetik beste osagaiak botako dizkiogu, olioarekin ondo igurtzi eta labean sartu 200 ºCan 20 minutuz gutxi gora behera.

Barrengorri saltsa

Zartagin batean tipulin txikituta erregosten jarri olioarekin. Ondo egina dagoenean, barrengorriak zatituta gehitu. Ondo sueztitu ondoren tomate frijitua bota, eta gero salda. 20 minutuz egosten utzi, esne gain txorrotada bat bota, birringailuarekin txikitu eta iragazi.

Erremolatxa erre ozpin-olioa

Erremolatxa, tipulina, baratxuria eta tomateak erretilu batean jarri gurinarekin eta labean egin aluminiozko paperarekin estalia 180 ºCan barazkiak ondo eginda geratu arte. Labetik ateratzean tomateei azala kendu eta frutiu lehorrekin batera birrindu krema fin bat lortu arte. Ozpina eta olioa ere sartu, gatz-puntua probatu eta erreserbatu.

Aurkezpena

Plater batean kui makilatxoak bata bestearen gainean jarri, gainean tofu xerra frijituak, eta ingurutik barrengorri saltsa. Erremolatxa erre ozpin-olio hari batekin amaitu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena