Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Kruntxi-kruntxi oilasko hegalak eta barazki tenpura saltsa gazi-gozoarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Kruntxi oilasko hegalak:
  • 8 oilasko hegalak
  • Gatza
  • Soja saltsa, 60 g
  • Txakolina, 60 g
  • Baratxuri hautsa, koilarakada bat
  • Piperrauts gozoa, koilarakada bat
  • Piperrauts mina, koilarakada bat
  • Ketchupa, koilarakada bat
  • Oregano lehorra, 2 koilarakada
  • Irina, 400 g
  • Ura, basokada bat
  • Kellogg's zerealak, 2 eskukada
  • Frijitzeko olioa
  • Saltsa gazi-gozoa:
  • Ketchup saltsa, 80 g
  • Soja saltsa, 50 g
  • Ozpina, 80 g
  • Azukre beltza, 80 g
  • Laranja erdiren zukua
  • Arto irina, koilarakada bat
  • Ura, 150 g
  • Saltsa ingelesa, koilarakada bat
  • Barazki tenpura:
  • Azenario bat
  • Piper gorri bat
  • 4 baratxuri fresko
  • 3 leka
  • Tenpura irina
  • Gatza
  • Ur hotza
  • Frijitzeko olioa
Prestaketa

Kruntxi oilasko hegalak

Irinari oregano lehorra, piperrautsak eta baratxuri hautsa nahastuko dizkiogu. Erdibitu eta alde bati soja saltsa, gatza eta kechupa gehituko diogu eta ura pixkanaka botatzen joango gara, pasta lodi bat lortu arte. Bertara oilasko hegal erdibituak bota, nahastu eta 3-4 orduz goxatzen utziko ditugu. Denbora igaro ondoren, pastatik atera, irin eta Kellogg's apurtuen nahasketatik pasa eta oliotan frijitu, gorritu arte. Paperean xukatu.

Saltsa gazi-gozoa

Eltze batean soja saltsa, laranja zukua, azukrea, ketchupa, ozpina eta saltsa ingelesa sartu eta sutan jarri. Arto irina ur hotzarekin nahastu, eltzera gehitu eta hagaxkarekin nahastu, loditu arte. Gatzean probatu eta geroko gorde.

Barazki tenpura

Ontzi batean tenpura sartu eta ur hotza gehitu. Hagaxkarekin nahastu, nahi dugun lodiera lortu arte eta gatza bota. Barazkiak garbitu ondoren, makilatxo luzetan zatitu, irinetik eta tenpuratik pasa eta olio berotan frijitu. Paperean xukatu eta gatza jarri.

Bukaera

Plater batean oilasko hegalak frijituta jarri. Gainetik saltsa gazi gozoa bota eta ondoan barazki tenpura utzi. Maionesarekin zerbitzatu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena