Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Hegaluzea
Hegaluze solomoari soja saltsa bota eta ordu erdiz utzi. Denbora igaro ondoren, zartagina berotu,
Marmitako krema
Tipula eta piperra juliana eran zatitu eta zartagin batean erregosten jarriko dugu. Sueztitua dagoenean, piper txorizeroa eta pipermina gehitu, patata puskatua ere bai eta 5 minutuz erregosten jarraitu. Hegaluze salda gehitu eta 15 minutuz egosten utziko dugu. Denbora pasatakoan, patata erdia atera eta beste guztia birrindu egingo dugu. Egositako patata ontzi batean gorde.
Tipulatx ondua
Tipulatxak zuritu, juliana lodian zatitu eta olioarekin erregosten jarriko dugu. Bigundu denan, modena ozpin pixka bat botako diogu karamelizatzeko. Gatza jarri eta geroko gorde.
Hegaluzea eskabetxean
Azenarioa zuritu eta txikitu. Tipula zuritu eta juliana eran zatitu. Osagai guztiak, arraina eta ozpina izan ezik, lapiko batean su motelean jarri eta ordubetez gutxi gorabehera utzi. Barazkiak bigun daudenean, ozpina gehitu, sutatik kendu eta arraina pixka bat gazituta gehitu eta hozten utzi.
Bukaera
Plater batean, hegaluze solomoa jarriko dugu, ondoan marmitako krema eta tipulatxa bota.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa