Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Lupia satay erara bulgur eta barazki salteatuekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Lupia satay saltsa:
  • 2 lupia solomo
  • Sesamo olioa, koilarakada bat
  • Lima erdiren zukua
  • Oliba olioa, 2 koilarakada
  • Tipulin txiki bat
  • Piper berde bat
  • Baratxuri ale bat
  • Kakahuete gurina, 100 g
  • Ura, 6-8 koilarakada
  • Limoi erdiren zukua
  • Bulgur eta barazki salteatuak:
  • Bulgurra, 200 g
  • Tipulin txorten bat
  • Baratxuri ale bat
  • Erromero adar batzuk
  • Tipulatx bat
  • 2 barrengorri
  • 2 shitake
  • Ozpin balsamikoa, koilarakada bat
  • Xerez ozpina, 5 koilarakada
  • Ziape saltsa, 2 koilarakada
  • Ziape zahar saltsa, koilarakada bat
  • Irasagar zati bat
  • Oliba-olioa 50 g
  • Intxaur-olioa, 50 g
  • Gatza
  • Tomate eta balsamiko ozpin-olioa:
  • Oliba-olioa, 110 g
  • Ozpin balsamikoa, 25 g
  • Tipulin adarra, 20 g
  • Tomate bat
Prestaketa

Lupia satay saltsa

Olioak eta lima-zukua plater batean nahastu. Lupia jarri eta zelofanarekin estali. Ordubetez hozkailuan utzi.

Saltsa egiteko, zartagin batean olioa berotu eta tipula, piper berdea eta baratxuria txikitu. 5 minutuz su motelean erregosi,  bigundu arte. Kakahuete-krema, ura eta limoi-zukua gehitu, eta su motelean irakiten utzi. Etengabe eragin, kakahuete-krema saltsa egiteko behar adina disolbatu arte. Ur pixka bat gehitu, beharrezkoa bada.

Lupia-dadoak xukatu eta 8 edo 12 txotxetan sartu, aldez aurretik ur hotzetan bustita. Zartagin bero batean olioarekin gorritu eta labean bukatu.

Bulgur eta barazki salteatuak 

Lehenik bulgurra uretan 15 minutuz egosiko dugu eta denbora amaitzean ur hotzetan hoztu.

Barazkiak txikitu eta saltsarekin nahastuko dugu. Zartagin batean bulgurra olio pixka batekin salteatuko dugu, 2-3 minutuz. Sutatik atera, ontzi batera sartu eta lehengo nahasketarekin batu.

Tomate eta balsamiko ozpin-olioa

Tomatea zuritu, haziak kendu eta karratutxotan zatituko dugu. Ontzi batean sartu eta bertara tipulin adarra txikituta, olioa, ozpina eta gatza sartuko ditugu. Ondo nahastu.

Bukaera

Lupia zatiak plater batean luzetara jarriko ditugu eta ondoan bulgur salteatua. Denen gainetik tomate era balsamiko ozpinolioa bota.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena