Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Tripakiak eta txekor muturra elkarrekin baina nahastu gabe
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Tripakiak:
  • Tripakiak, 1 kg
  • Porru bat
  • Azenario bat
  • Urdaiazpikoa brunoise erara, 100 g
  • Txorizoa brunoise erara, 100 g
  • Baratxuri buru oso bat
  • Típula bat
  • 2 piper txorizero
  • Pipermin bat
  • Txekor hanka zati bat
  • Ura
  • Tomate frijitua, 200 g
  • Txekor muturra:
  • Txekor mutur bat
  • Azenario bat
  • Tipula bat
  • Porru bat
  • Baratxuri buru bat
  • 2 tomate heldu
  • Perrexil sorta txiki bat
  • Ardo zuria, txorrotada bat
  • 3 tipula txikitu
  • Ura
  • Irina
  • Arrautza bat
  • Patata purea:
  • 2 patata
  • Ura
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Gurin zati bat
Prestaketa

Tripakiak

Tripakiak ozpinekin eta urarekin garbitu eta zatitan moztuko ditugu. Porrua eta azenarioa brunoise erara zatituko dugu. Lapiko batean tripakiak, barazkia brunoise erara eta urdaiazpiko eta txorizo txikituak sartuko ditugu geruzaka. Tipula, baratxuri burua, piper txorizeroa eta pipermina ere batera sartu, urarekin estali eta 2 orduz egosten jarriko dugu. Denbora igarotzean, barazki osoak, piper txorizeroa eta pipermina puregailutik pasako ditugu. Lapikoan dagoen saldara bota eta urritzen jarriko dugu. Loditzean, tomate frijituarekin nahastu eta tripakiak eta txekor hanka txikitua bota, irakin bat eman eta sutatik atera. 

Txekor muturra

Muturra ur hotzetan garbituko dugu. Bizarrak kendu eta lapiko batean urarekin irakin bat emango diogu. Garbitu ondoren, lapiko azkar batera tipula, azenarioa, baratxuri burua, porrua, tomatea, perrexila, gatza eta ardo zuria sartu. Irakiten hasten denean, lapikoa itxi eta 1:30 egosten eduki. Bitartean, zartagin batean tipulak ondo erregosten jarri gatz pixka batekin. Irin apur bat bota, sueztitu eta muturren salda gehitu. 25 minutuz irakiten eduki eta birringailuarekin txikitu, iragazi eta lapiko batean irakin bat eman.

Muturrak egosita daudenean, erretilu batean luzatu eta hotzean gorde. Gogortuta daudenean, xerratan zatitu, arrautzeztatu eta oliotan frijitu. Saltsa irakiten jarri eta mutur zatiak bertara sartu.

Bukaera

Plateraren alde batean tripaki koilarakada bat jarriko dugu eta honen ondoan txekor muturrak, erdian patata pure koilarakada bat eta perrexilarekin bukatuko dugu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena