Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Orein azpizun frijitua, intxaur krema eta onddo gainerreak
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Orein azpizuna:
  • Orein azpizun erdi
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Arrautza bat
  • Irina
  • Pankoa (ogi birrindu japoniarra)
  • Frijitzeko olioa
  • Intxaur krema:
  • Intxaurrak, 125 g
  • Gazta krema, koilarakada bat
  • Esnea, 150 g
  • Parmesano gazta, 5 g
  • Oliba-olioa, txorrotada bat
  • Gatza
  • Onddo gainerreak:
  • Patata, 200 g
  • Onddoak, 100 g
  • Gurina, 50 g
  • Esne gaina, 250 g
  • Baratxuria, 20 g
  • Gatza
  • Parmesano makilatxoak:
  • Parmesano birrindua, 125 g
  • Arrautza zuringoa, 75 g
Prestaketa

Orein azpizuna

Orein azpizuna zatitu, gatza eta piperbeltza bota eta birrineztatu. Olio berotan frijitu.

Intxaur krema:

Intxaurrak 20 bat segundoz irakiten dagoen uretan sartuko ditugu, errazago zuritzeko. Zuritu ondoren, thermomix batean sartuko ditugu, gazta kremarekin, olio pixka batekin, esnearekin, gatzarekin eta parmesanoarekin.

Onddo gainerreak

Berotu labea 160 °C-tan.

Kazola batean esne-gaina, baratxuria, gatza eta piperbeltza egosten jarri. 7 bat minutuz su motelean utzi. Iragazi eta gorde. Beste lapiko batean gurina jarri eta, kolorea hartzen hasten denean, boletus ondo meheak gehitu eta bi minutuz alde bakoitzetik egin. Komenigarria da txapelekin hastea eta ondoren zurtoinak gehitzea, gogorragoak baitira. Patatak xerra meheetan ebaki, 1 mm-koak bezala. Gainerretzeko, plater batean lehenik baratxuri-kremaren oinarri bat jarri, ondoren, patata-xafla batez estali, gainean boletus bat eta saltsarekin napatu. Prozedura berarekin geruzak egiten jarraitu, amaitu arte. Labean ordubetez eduki.

Parmesano makilatxoak

Parmesanoa mikroplan ahalik eta finen birrindu.

Arrautzaren zuringoarekin bol batean nahastu, homogeneoa izan arte. Egoten utzi.

Orea silpat batean tenkatu, nahi den forma eman eta mehe gera dadila. Laberatu 170 °C-tan urre-kolore uniformea hartu arte. Labetik atera eta hozten utzi.

Bukaera

Plater batean onddo gainerreak jarri, gainean orein zatiak eta inguruan intxaur krema, Denetik parmesano makilatxo batzuk jarri.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena