Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Legatz eta itsaski zarzuela baratxuri frijitu emultsioarekin eta ogi txigortuarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Zarzuela:
  • Txirlak, 250 g
  • Muskuiluak 50 g
  • 2 legatz solomo
  • 6 txipiroi
  • 5 baratxuri ale (3 ale emultsiorako)
  • Pipermin pixka bat
  • Irin pixka bat
  • Ardo zuria, txorrotada bat
  • Perrexil txikitua
  • Arrain salda, 250 g
  • Tomate saltsa, 100 ml
  • 6 otarrainxka
  • Brandya, txorrotada bat
  • 2 tomate zurituta, hazirik gabe eta karratutxotan zatituta
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Arrain salda:
  • Legatz eta otarrainxken hezur eta azalak
  • Tomate bat
  • Porru erdi
  • Típula erdi
  • Perrexil txortenak
  • Gatza
  • Baratxuri emultsioa:
  • Lehen gorritutako 3 baratxuri ale
  • Gorringo bat
  • Limoi baten zukua
  • Gatza
  • Oliba-olioa
  • 4 ogi txigortu xerra
Prestaketa

Zarzuela:

Eltze zabal eta baxu batean oliba-olioa jarri, baratxuri xehatua eta pipermin mina dituela, eta "dantzarazi". Irina gehitu, ardo zuriarekin eta arrain saldarekin sueztitu eta irakin eragin.

Hondoan txirlak jarri eta, irekita daudenean, atera. Muskuiluak ere ireki eta atera. Marinel-saltsa irakiten utzi, zaporea eta lodiera kontzentratzeko.

Legatz-xerrei gatza botako diegu, eta kontuz ibili gatz kopuruarekin, saltsa urritzean. Zartagin bero batean, oliba-olioarekin, legatzaren lau xerrak bi aldeetatik gorritu, buelta eta buelta,  eta txipiroiak ere saltsan sartu.

Zartagin berean olio apur bat gehitu eta otarrainxkak segundo batzuez salteatu; ondoren, tomate-dadoak bota, segundo batzuk gehiago utzi eta jarraian brandya gehitu. Orduan, perrexila bota eta kazolari eragin. Sutatik kanpo olio gordin hari bat bota.

Arrain salda:

Ontzi batean osagai guztiak sartu, urarekin estali eta irakin arte sutan utzi. Iragazi eta beste eltze batean urritzen utzi, zaporetsu geratu arte.

Baratxuri emultsioa:

Ontzi batean osagai guztiak sartu eta birringailuarekin emultsio bat sortuko dugu. Ontzitxo batean sartu.

BUKAERA:

Plater sakon batean zarzuelako arrain zati guztiak jarri eta bere salda bota. Plateraren izkinan ogi txigortu xerra eta honen gainean ali oli tanta batzuk jarri. Perrexil txikituarekin amaitu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena