Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Berdela:
Berdelak xerratu eta hezurrak kenduko dizkiegu. Nahasketa honetatik pasatu, eta labe erretilu batean jarri oliba olio zorrotada batekin. Labean erreko ditugu 160 °C-an 10 minutuz.
Ozpin olioa:
Osagai guztiak ontzi batean sartu eta astinduz edo birringailuarekin emultsionatu.
Ratatouile-a:
Tipula txikitu eta sueztitu. Gorritzen denean, gehitu baratxuria eta tomatea. Egosi zukua lurrundu arte. Bien bitartean, salteatu gainerako osagaiak. Banandu eta gero erramuarekin eta ezkaiarekin batera gehitu.
Kozinatu 5 min. Gatz eta piperbeltz puntua arteztu.
Erremolatxa txipak:
Erremolatxa zuritu eta xerra fin-finak moztu. Olio berotan sartu eta frijitu arte bertan eduki. Paperean xukatu eta gatza eman.
BUKAERA:
Plater lau batean ratatouille koilarakada bat jarriko dugu eta horren alboan labean erretako berdel xerrak, emultsioarekin hari luze bat osatu ondotik. Perrexila txikitu, eta pixka bat bota. Erremolatxa txipak jarri.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa