Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Izokin eta barazki papillotea tomate eta baratxuri erre saltsarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Izokina papillotean:
  • Izokin solomoa, 300 gramokoa
  • Kalabazin erdi
  • Azenario bat
  • 3 leka
  • Jengibre zati bat
  • Tipulin bat
  • Tomate adar bat
  • Martorriak
  • SoJa saltsa, 2 koilarakada
  • Eztia, koilarakada bat
  • Oliba-olioa
  • Karta fata zati bat
  • Tomate eta baratxuri erre saltsa:
  • 4 adar tomate
  • Baratxuri buru bat
  • Ogi txigortu xerra bat
  • Fruitu lehor frijituak, eskukada bat
  • Gatza
  • Oliba-olioa
  • Ozpin tanta batzuk
  • Gari zainzuri tenpura:
  • 4 gari zainzuri
  • Tenpura irina
  • Gatza
  • Frijitzeko olioa
Prestaketa

Izokina papillotean

Kalabazina, azenarioa eta lekak juliana finean zatitu eta zartagin batean salteatu egingo ditugu su bizian 5 minutu inguru. Izokinari gatza jarri. Karta fata zati bat ebaki eta bertan barazki salteatuak jarriko ditugu, gainean izokin solomoa, olio txorrotadatxo bat eta papera itxi. Labera sartu 180 ºC-tan 5-8 minutuz.

Jengibrea zuritu eta zatitu egingo dugu. Oliotan sartu eta berotzen jarri.

Labetik ateratzerakoan, tipulina juliana eran zatituta, tomatea concasse eran eta martorriarekin batera izokin gainean jarri eta jengibre olio beroa gainetik botako diogu. Soja saltsa eta eztia batu, berotu eta izokin gainetik bota.

Tomate eta baratxuri erre saltsa

Labea berotzen jarriko dugu 190 ºC-tan eta erretilu batean tomateak eta baratxuri burua osorik sartuko dugu ondo erre eta egin arte.

Labetik atera, baratxuriari haragia kendu eta tomateak zuritu eta haziak kendu. Ontzi batean sartu eta ogi txigortuarekin eta fruitu lehor frijituekin elkartuko dugu. Ozpina, gatza eta olio txorrotada bat bota eta birringailuarekin ondo txikitu, pure fin bat geratu arte.

Gari zainzuri tenpura

Gari zainzuriak lodiak badira erditik ebakiko ditugu eta tenpuratik pasata, olio berotara botako ditugu, frijitu arte. Paper xurgatzailera pasa.

Bukaera

Plater batean izokina bere barazkiekin jarriko dugu eta ondoan gari zainzuri frijitu batzuk. Tomate eta baratxuri erre saltsarekin apaindu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena