Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Enpanadilla orea:
Gurin pomatuarekin nahastu eta oso gutxi oratu
Ore-makinan 3 eta erdira tenkatu eta bete.
Txerri eta piper betegarria:
Eltze batean tipula eta baratxuriak erregosi. Ondo sueztitu ondoren, sutatik atera eta txerri haragi, oliba berde zatitu, eta kumino pixka batekin nahastu. Enpanadilla orea luzatu, borobiletan zatitu eta betegarria sartu, itxi eta oliotan frijitu egingo dugu.
Tomate bixi saltsa:
Zartagin batean olio txorrotada batekin baratxuria, apio adarra eta típula erregosten jarriko ditugu gatz pixka batekin. Tomate zatituak eta azukre beltza gehitu eta 20 minutuz erregosten jarri. Azken 10 minutuetan su bizian eduki. Sutatik atera, sobrasada zatitua sartu eta birringailuarekin ondo txikitu eta ontzi batean sartu.
Ziape maionesa:
Ontzi batean osagai guztiak sartuko ditugu eta birringailuarekin emultsionatu egingo dugu. Ontzi txiki batean gorde.
BUKAERA:
Erretilu batean enpanadillak luzetara jarriko ditugu eta ondoan bi saltsen ontziak.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa