Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Kapoi betea, gaztaina, endibia glaseatu eta errezil sagarrarekin
Osagaiak
  • -Kapoi betea:
  • Kapoi ertain bat
  • Oilo haragi txikitua, 250 g
  • Hirugiarra freskoa, 250 g
  • Kapoi gibel bat
  • 8 Aranpasa
  • Pinaziak, 100 g
  • 4 errege sagar
  • Mahats pasa, 100 g
  • Ogi baten mamia
  • 4 arrautz
  • 2 tipula handi
  • 4 azenario
  • Ardo txuria, 50 cl.
  • Baratxuri txikitua buru bat
  • Belar usaintsuak: salvia, perrexil txikitua, ezkaia
  • Txerri koipea, 150 g
  • B/a Gatza, piperbetz txuria
  • -Gaztainak eta endibiak errea:
  • Gaztaina zurituak, 100 g
  • 4 endibia
  • Oilo salda 100 g
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • -Errezil sagar gabiak:
  • 2 errezil sagar
  • B/a azukre
  • B/a gurin
Prestaketa

Kapoi betea:

Bezperan, irabiagailuaren ontzian baratxuriak, txerri-gantza, belarrak, gatza eta piperbeltza nahasten dira.

Kapoia nahasketarekin pringatu eta 24 orduz beratzen utzi.

Egun bat igarota, zuritu eta moztu frutak.

Irabiatutako arrautzak haragi xehatuarekin, frutekin, gibelarekin, frutekin, pinaziekin eta ogi-mamiarekin nahasten dira. Masa homogeneoa egiten. Nahasketa horrekin kapoia bete eta kozinatzeko hariz josi, izterrak eta hegoak atera eta blokea ez daitezen. gorputzari itsatsita gera daitezen (bridatzea).

Kazola handi batean kapoia jarri, zulatu eta koipe berean jarri. Alde guztietatik egin behar du lo.

Ondoren, tipula xehatu, azenarioak moztu xerrak.

Kapoia kendu eta gorde egiten da.

Koipe horretan bertan, tipula eta azenarioak frijitzen dira. Potxatuta daudenean, berriz jarri kapoia, gehitu ardo zuria eta utzi su motelean egosten, noizean behin bi orduz. Saltsa egiteko, egoste-zukuak eta galdaketak erabiliko ditugu, eta, behar izanez gero, koipegabetu eta ligatu egin beharko ditugu.

Gaztainak eta endibia errea:

Garbitu endibiak, moztu oinarria, kendu kanpoko hostoak, ebaki erditik eta garbitu ondo, ondoren lehortu. Jarri zartagin zabal bat eta berotu oliba-olio birjina estraren zorrotada on batekin. Bero dagoenean, jarri endibiak, eta utzi alde bakoitzean kolore pixka bat hartzen gaztaina zurituak sartu, Salda gehitu eta  su alaian egosi (ez ahalik eta gehien), noizean behin endibiei buelta emanez salda ia lurrundu arte, hondoan glasatu pixka bat geratzen da eta gurin pixka bat gehitu.

Errezil sagar gabiak:

Sagarrak zuritu eta gabitan moztu. Zartagin batera gurina botako dugu eta urtutzen denean sagarrak sartu eta gorritu, azukre pixka bat bota karamelatzeko eta erreserbatu.

Bukaera:

Plater lau batean kapoi xerra lodi bat jarri eta gainetik saltsa bota. Honen ondoan endibiak eta gaztainak jarriko ditugu eta errezil sagar gabi batzuk.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena