Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Olagarro errea, patata more apurtua eta tipula marmelada
Osagaiak
  • (4 pertsonarentzat)
  • -Olagarroarentzat:
  • Olagarro bat
  • Oliba-olio estra, 150 g
  • Piperrauts gozoa
  • Piperrauts mina
  • Lore gatza
  • -Patata more apurtua:
  • Patata morea, 400 g
  • Gatza
  • Oliba-olio birjina estra
  • -Tipula marmelada:
  • Tipula gorri bat
  • 2 txile (kopurua aldatu, gustuaren arabera)
  • Jengibre fresko xerra bat
  • 2 tamarindo
  • 2 iltze usaintsu
  • Ziape-hautsa
  • Azukre beltza
  • Sesamo-olioa
  • Oliba-olio birjina estra
  • Gatza
  • -Piperrauts eta baratxuri maionesa:
  • Arrautza bat
  • Gatza
  • Piperrautsa, koilarakada txiki bat
  • Baratxuri ale bat
  • Oliba-olio leuna
  • Sagar ozpina
  • Perrexil xehetua
Prestaketa

Olagarroarentzat:

Lapiko batean ura irakiten jarriko dugu olagarroa garbitu ondoren egosteko, 40 minutuz gutxi gora behera.

Denbora igaro ondoren, epelean erreserbatuko dugu.

 

Patata more apurtua:

Patatak zurituta baina osorik egosiko ditugu ura duen lapiko batean. Egosi ondoren, uretatik atera eta ontzi batean jarriko ditugu. Gatza eta txorrotada bat oliba-olio bota eta sardexka batekin birrindu egingo ditugu.

Tipula marmelada:

Tipula zuritu eta mirepoixen moztu. Tamarindoa zuritu eta mamiarekin geratu. Txileak garbitu. Zartagin batean olioa berotzen jarri eta típula sartu tamarindoarekin eta txilearekin batera. Estali eta utzi erregosten bigundu arte. Kendu estalkia eta jengibre birrindua, iltzeak, azukre beltza eta ziapea sartu, erregosi eta sesamo olio txorrotadatxo bat bota nahasten dugun bitartean ondo elkartuta gera daitezen osagai guztiak. Nahi izanez gero birringailuarekin dena txikitu daiteke.

Piperrauts eta baratxuri maionesa:

Baratxuri alea zuritu eta urarekin irakin txiki bat emango diogu errepikatu ez dezan. Piperrautsa olio pixka batekin berotzen jarri epeldu arte. Bost minutu igaro odoren olio pixka bat gehiago gehitu, hoztu dadin. Ontzi batean arrautza, baratxuri alea, gatza, txorrotada bat ozpin eta piperrauts olioa sartu, birringailuarekin emultsionatu eta ontzi batean gorde.

 

Bukaera:

Plater batean koilaaekada on bat patata apurtu jarriko dugu eta zabalduta utziko dugu. Olagarro hanka osorik oliotan frijitu eta zatitu egingo dugu. Patataren gainean olagarro zatiak jarriko ditugu, bi piperrautsak, lore gatza eta txorrotada on bat oliba-olio. Ondoan tipula marmelada pixka bat eta perrexil xehetua gainetik bota.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena