Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Sekretu iberiko ontzututa pikuekin eta terebuzarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • -Sekretu iberikoa ontzututa:
  • 2 sekretu zati
  • Piperrauts gozoa eta piperrauts mina
  • Baratxuri ale bat
  • Oregano lehorra
  • Ardo zuria, txorrotada bat
  • Oliba-olioa
  • Irina
  • Arrautza bat
  • Pankoa (japoniar ogi birrindua)
  • -Terebuzak onddoekin:
  • Terebuzak, 200 g
  • Esne-gaina, 35 g
  • Oilo-salda, 75 g
  • Perrexil txikitua, koilarakada bat
  • Limoi erdiren zukua
  • Gurina, koilarakada bat
  • Intxaur muskatu pixka bat
  • Gatza
  • 2 onddo
  • -Pikuak:
  • 2 piku almibarrean
Prestaketa

Sekretu iberikoa ontzututa:

Motrailu batean baratxuria zanpatuko dugu eta piperrautsak, ardo zuria, gatza, oreganoa eta olioa gehituko dugu nahasten goazen bitartean. Brotxa batekin sekretuari igurtziko diogu morteroan egindako nahasketa. Ordubetez hotzean gordeko dugu.

Denbora pasatu ondoren, sekretua makilatxotan zatitu. Irin, arrautza eta pankotik pasa eta geroko gordeko ditugu.

 

Terebuzak onddoekin:

Bol batean ur ugari jarri eta limoi-zukua gehitu. Zuritu terebuzak zurigailu zorrotzarekin, puntu beltzak kendu. Denak zurituta daudela, erditik zatitu. Ura gatzarekin irakiten jarri eta terebuzak bota. Irakiten hasten direnetik 20 minutu inguru kontatuko ditugu, egosita egon arte. Zainzurien antzeko testura izan behar dute, punta batekin egin behar dugu klik eta zati gogorrik gabe pasatu. Uretatik atera eta erretilu baten utziko ditugu. Bestalde, krema bikoitza eta hegazti-salda jarri begizta batean, eta egiten utzi saltsa bat geratu arte. Terebuzak gehitu, eta nahi dugun tamainako zatitxotan moztuko ditugu, bai eraztunetan, bai ilargierdietan, makiletan eta abarretan. Azkenik, gurin-intxaur bat, intxaur muskatu apur bat birrindua, perrexil xehatua eta gatz-puntua bota.

Salteatu onddo batzuk zartagin beroan, eta gehitu terebuza-kremari.

 

Pikuak:

Almibarretik 2 pikuak hartuko ditugu, plastiko filmarekin bildu eta zanpatu egingo dugu xafla fin bat geratu arte. Izozkailuan gorde.

 

Bukaera:

Ontzi batean olioa berotzen jarri eta sekretu makilatxoak frijituko ditugu. Ondo xukatu. Plater azal batean piku xafla jarriko dugu eta labean 10 segundo sartuko dugu. Honen gainean sekretu frijitu makilatxoak jarri eta ondoan terebuza eta onddo koilarakada bat eta bere saltsa.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena