Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Baserriko oilaskoa Jerezko ardotan gisatuta
Osagaiak
  • -Baserriko oilaskoa
  • -Baratxuri buru bat
  • -Oliba olio leuna, 750 ml
  • -Piper berdea, 80 g
  • -Jerezko ardoa, botila bat
  • -Koñaka, 100 ml
  • -Ura, 500 ml
  • -Gatza
  • -Piperbeltza
Prestaketa

Oilaskoa era tradizionalean zatitu, izterrak, bularra eta hegalak banatuz.

Oilasko zatiei gatza eta piperbeltza bota, eta ontzi batean zortzi orduz utzi ontzen, baratxuri buruarekin (erditik zatituta) eta oliba olioarekin.

Zartagin batean, tipula eta piper berdea erregosi su motelean ordubetez.

Zortzi orduz ontzen egon diren oilasko zatiak zartaginean frijitu. Koipea kendu lapikoari, eta bertan erregositako barazkiak bota oilaskoari. Ondoren, ura, Jerezko ardoa eta koñaka bota. Tapa jarri, eta bi orduz egosi.

Bi orduak pasatzean, oilaskoa atera, eta saltsa loditzen utzi. Loditzean, iragazgailutik pasatu.

Amaitzeko, oilaskoa saltsan sartu, eta pixka bat gehiago gisatzen utzi.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena