Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Txipiroiak bi eratara
Osagaiak
  • (4 pertsonarentzat)
  • Txerri hankak egosteko:
  • - 6 txerri hanka
  • - Tipula bat
  • - Baratxuri buru bat
  • - 2 azenario
  • - Porru bat
  • - 2 tomate
  • - Perrexil adar batzuk
  • - Ura
  • - Gatza, piperbeltza
  • - Piper bat
  • - Ardo zuria, edalontzi bat
  • Barrukoa:
  • - Perretxikoak
  • - Oliba olioa
  • - Gatza
  • - Piperbeltza
  • Saltsa egiteko:
  • - 2 tipula
  • - Txerri-hankak egosteko erabilitako barazkiak
  • - Hankak egositako salda, litro bat
  • - 4 piper txorizeroren mamia
  • - Olioa
  • - Gatza
  • Hankak frijitzeko:
  • - Txerri-hankak beteak
  • - 2 arrautza
  • - Irina
  • - Olioa
Prestaketa

Piperrada

Barazkiak juliana finean zatitu, eta zartagin bero batean gorritzen jarri olioarekin, bigundu arte. Piperradaren erdia hartu, eta arrain salda bota; irakinarazi, eta txipiroi tinta gehitu; 5 minutuz egosi, eta birrindu, iragazi, eta geroko gorde.

Txipiroiak tintan

Txipiroiak garbitu, zatitu (tamainaren arabera), gatza eman, eta zartagin bero batean gorritu olioarekin; tinta saltsa bota, eta gisatzen utzi 20-30 minutuz.

Txipiroiak pelaio erara

Txipiroiak garbitu, zatitu (tamainaren arabera), gatza eman, eta zartagin bero batean gorritu olioarekin; piperrada bota, eta gisatzen utzi 20-30 minutuz.

Basa arroza

Ekilore olioa ondo berotu lapiko txiki batean, eta, kea botatzen hasten denean, eskukada bat basa arroz bota. 10-20 segundo utzi, oliotatik atera paper xurgatzailera, eta gatza bota.

Pilaw arroza

Olioa bota zartagin batean, eta baratxuri-aleak txikituta jarri. Gorritzen hasten denean, arroza gehitu, erregosi, salda bota, eta gatz nahikoa duen probatu. Sutan 5 minutuz utzi, ondo irakiten hasi arte, eta gero labera sartu, 190 graduan 15 minutuz; pausatzen utzi. Perrexil txikitua bota.

Bukaera

Plater luze bat hartu, eta erdian koilarakada bat pilaw arroz bota. Alde batean, 4 txipiroi tintan jarri, eta, beste aldean, koilarakada bat piperrada bat eta zartaginetik pasatutako beste 4 txipiroi. Gainetik basa arroz frijitua eta perrexil txikitua bota.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena