Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Itsaskiak
Zigalak zuritu eta birrineztatu. Otarrainxkak ere zuritu, eta lepo aldean ebaki bat egin, eta hestea kentzeko. Muskuiluak lurrinetan ireki, eta maskorretik atera; geroko gorde.
Soja saltsan salteatutako barazkiak
Barazkiak garbitu, eta juliana eran moztu; wok antzeko zartagin batean su oso beroarekin salteatu, eta azkenengo momentuan txorrotada bat soja saltsa bota. Azkenik, sartu muskuiluak, eta sua itzali; geroko gorde.
Tipulin krema
Tipulina egosi 10 minutuz, xukatu, eta irabiagailuarekin txikitu, gurina eta esne-gaina bota bitartean; gatzarekin eta piperbeltzarekin goxatu.
Bukaera
Plater baten erdian, koilarakada bat barazki jarri, eta, gainean, zartaginetik pasatutako otarrainxkak eta zigala frijituak. Alboan, tipulin krema jarri, eta perrexil txikitu pixka bat bota.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa