Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Hegaluze bolak
Osagaiak
  • (4 pertsonarentzat)
  • - Hegaluze freskoa, 1kg
  • - 3 baratxuri-ale
  • - Perrexila
  • - Arrautzak
  • - Gatza
  • - Piperrautsa
  • - Irina
  • Tomate saltsa:
  • - Tomateak
  • - 2 tipula
  • - Piper berdea
  • - Baratxuri-ale 2
  • - 4 pikillo piper
  • - Azukrea
Prestaketa

Hegaluze bolak

Hegaluzea txikitu. Baratxuria ondo-ondo txikitu, eta perrexilarekin, arrautzarekin eta irin pixka batekin batera bota; dena ondo nahastu bol batean. Bolatxoak egin, eta irinetan eta arrautzatan pasatu. Olioa oso bero egon gabe, bolak frijitu, eta lapikora pasatu.


Tomate Saltsa

Bi baratxuri-ale gorritu; 2 tipula, piper berde bat eta 4 pikillo piper txiki-txiki egin, eta bota, eta dena biguntzen utzi. Eginda dagoenean, tomatea bota, azala kenduta eta pipitarik gabe. Gatza bota, baita azukre pixka bat ere. Egiten utzi.

Amaitzeko, tomate saltsan sartu bolak, eta irakinaldi bat eman. 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena