Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Hegaluze bolak
Hegaluzea txikitu. Baratxuria ondo-ondo txikitu, eta perrexilarekin, arrautzarekin eta irin pixka batekin batera bota; dena ondo nahastu bol batean. Bolatxoak egin, eta irinetan eta arrautzatan pasatu. Olioa oso bero egon gabe, bolak frijitu, eta lapikora pasatu.
Tomate Saltsa
Bi baratxuri-ale gorritu; 2 tipula, piper berde bat eta 4 pikillo piper txiki-txiki egin, eta bota, eta dena biguntzen utzi. Eginda dagoenean, tomatea bota, azala kenduta eta pipitarik gabe. Gatza bota, baita azukre pixka bat ere. Egiten utzi.
Amaitzeko, tomate saltsan sartu bolak, eta irakinaldi bat eman.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa