Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Indioilarra
Indioilarra gatzatu, irinetatik pasatu, eta frijitu zartaginean olioarekin. Olio horretan tipula eta baratxuria ondo bigundu ondoren, tomatea gehitu, eta, 15 minutu igaro ondoren, ardo zuria gehitu, murriztu, eta piper txorizero purea bota. Azkenik, gordetako indioilarra bota. Saldaz estali. Probatu gatza, eta utzi su txikian egosten. 30 minutu edo gehiago beharko du. Limoi birrinduarekin bukatu.
Batata errea
Batata egosten jarri lapiko batean. Egin ondoren, zuritu, karratutxotan zatitu, eta zartagin batean olioarekin salteatu, kolorea har dezan; gatz pixka bat jarri.
Bukaera
Plater sakon batean koilarakada eder bat indioilar jarri, eta, ondoan, batata karratutxoak lagungarri gisa.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa