Azkeburukoak edo postreak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Cannoliak:
Irinarekin sumendia egin, osagai guztiak erdian jarri eta eskuekin ore bat egin. Egoten utzi ondoren, arrabolarekin eta irin pixka batekin orea luzatu eta 10 zentimetroko diametroa duten xaflak moztu eta tutuetan bildu. Zuringoa erabili bi puntak itsasteko. Oliotan frijitu eta tututik atera.
Gaztanbera krema:
Gaztanbera ontzi batean sartu azukre hautsarekin eta ondo nahastu krema bat egin arte. Krema horrekin cannoliak bete eta batzuei bi puntetan txokolate malutak jarri eta besteei pistatxo txigortu eta txikitua.
Banana eta limoi toffea:
Kazola batean azukrea karamelizatzen jarri. Horixka dagoenean, bananak zatituta gehitu eta egin arte eduki. Esne gaina gehitu eta 5 minutuz irakiten eduki. Ondoren, sutatik atera eta gurinarekin lotu. Gatza jarri eta birrindu saltsa bat egin arte.
Bukaera:
Plater batean cannoliak beteta jarri eta gainetik banana eta limoi toffea eta azukre hautsa bota.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa