Azkeburukoak edo postreak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
PRESTAKETA:
Merenge frantsesa:
Ontzi batean, arrautzaren zuringoak harrotu. Bi azukreak gehitzen joan limaren birrindurarekin batera. Dena ondo harrotuta dagoenean laberatu 110 ºC-an 2 orduz.
Mascarpone, banilla eta lima krema:
Ontzi batean, esne-gaina harrotu. Bertara, mascarpone gazta gehitu. Banilla adarraren mamia atera, eta lima baten birrindurarekin batera gehitu. Azkenik, azukre irina gehitu, eta dena harrotu. Manga batean sartu.
Mugurdi saltsa:
Zartagin batean, azukre beltza jarri. Bertan, mugurdiak sartu lima zukuarekin. Utzi kozinatzen. Gelatina orriak uretan utzi. Mugurdi saltsari gelatina gehitu, eta hozten jarri.
Fruitu gorriak muntaia egiteko:
Frutak garbitu, eta dekoraziorako moztu.
Txokolatea urtu, eta mendak busti. Hotzean gorde.
BUKAERA:
Merengea moldetik atera, eta erdian, mugurdi saltsa luzatuko dugu. Horren inguruan, krema jarri, eta ondoren, fruituekin eta menda txokolatearekin amaitu.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa