Azkeburukoak edo postreak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Azkenburukoak

Sagar kauserak kafe moussearekin eta txokolate saltsarekin
Osagaiak
  • -Kausera orea:
  • Ur epela, 200 g
  • Irina, 150 g
  • Azukrea, 10 g
  • Gatz pixka bat
  • Legamia, 5 g
  • Oliba olioa, 3 koilarakada
  • -Errezil sagarrak:
  • 2 errezil sagar
  • Sagar likorea, 25 g
  • Azukrea, 25 g
  • Limoi baten zukua
  • Frijitzeko olioa
  • Azukrea eta kanela hautsa
  • -Kafe moussea:
  • Esne-gaina, 250 g
  • Azukrea, 25 g
  • Kafe hautsa, 4 g
  • -Txokolate saltsa:
  • Esne-gaina, 200 g
  • Ura, 50 g
  • Azukrea, 75 g
  • Kakao hautsa, 15 g
  • Txokolate beltza, 100 g
Prestaketa

Kausera orea:

Irina, azukrea, gatza eta legamia ontzi batean sartu, eta ur epela gehitu, hagaxkarekin nahastu, eta oliba olioa sartu. Estali eta 20 minutuz pausatzen utzi.

Errezil sagarrak ore horretatik pasa, eta olio berotan frijitu; paperean xukatu, eta azukre eta kanela hautsetatik pasa.

Errezil sagarrak:

Sagarrak zuritu, haziak kendu, eta xerra loditan moztu. Ontzi batean sartu, eta beste osagaiekin nahastu eta estali. 20 minutuz beratzen utzi.

Kafe moussea:

Osagai guztiak elkartu, eta hagaxkarekin harrotu.

Txokolate saltsa:

Heltze batean, esne-gaina, ura, azukrea eta kakao hautsa sartu, irakinaldi bat eman, eta sutatik ateratzean, txokolate beltza gehitu; ondo nahastu, eta epeletan mantendu.

Bukaera:

Plater batean, sagar kauserak jarri. Ondoan, koilarakada bat kafe mousse, eta gainean, txokolate saltsa.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena