23:42

Euroliga

Virtus Boloniak Baskoniaren bolada ona gelditu du (81-91)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Euskaldunek erabaki okerrak hartu dituzte eta lau minutu baino gehiago eman dituzte saskiratzerik gabe eta Virtusek aldea luzatzeko aprobetxatu du, 81-91.

• Codi Miller-McIntyre. Argazkia: EFE

Codi Miller-McIntyre. Argazkia: EFE

Virtus Boloniak Baskoniaren eskalada gelditu du, Buesa Arenan 81-91 galduta baitu, Euroligako 14. jardunaldiko partidan Dusko Ivanovicen taldea tokitik atera duen aurkariaren aurka.

Partidaren hasiera italiarren kanpoko saskiratzeek markatu dute. Horrela ireki dira lehen zuloak, 7-19, zazpi minututan. Dusko Ivanovicen taldeak ezin izan du bost-bosten aurkakoarekin erantzun eta Markus Howardek atera behar izan du aurrera jokoa, 15-24 lehen laurdenean.

Bigarren laurdenean, euskaldunek intentsitate handiagoa ezarri dute kantxako bi aldeetan eta Virtusek ez du hain erraz jokatu. Vanja Marinkovicek hiru hiruko sartu ditu eta Baskoniak buelta eman dio markagailuari atsedenaldirako, 43-42.

Atsedenaldiaren ostean indarrak berdindu egin dira. Boloniako taldearen baloi mugimenduak etekin gehiago eman die eta 60-63 berreskuratu dute ekimena.

Azken erasoa erritmo bizian hasi da. Baskoniak defentsa eta kontraerasoa baliatu ditu puntuak lortzeko, nahiz eta talde bisitariak pazientzia gehiago izan duen erasoan eta 70-75 jarri den amaierarako bost minuturen faltan.

81 - Baskonia (15+28+17+21): Miller-McIntyre (8), Marinkovic (9), Díez (-), Sedekerskis (6) y Kotsar (13) -hasierako bostekoa-, Chiozza (-), Raieste (3), Rogkavopoulos (11), Howard (11), Diop (4) y Moneke (16).

91 - Virtus Bolonia (24+18+21+28): Hackett (6), Belinelli (27), Cordinier (12), Shengelia (16) y Cacok (4) -hasierako bostekoa- Lundberg (1), Dobric (2), Polonara (-), Dunston (6), Pajola (9) y Abass (8).

Epaileak: Olegs Latisevs (Letonia), Uros Nikolic (Serbia), Denis Hadzic (Kroazia). Kanporaturik ez.