23:05

EUROLIGA

Howardek garaipenera bultzatu du Baskonia Valentziaren aurka (84-98)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Azken laurden ikusgarri batek, 2-16ko partzialarekin, markagailuari buelta eman eta garaipena lortzeko balio izan die arabarrei.

• Markus Howard. Argazkia: EFE

Markus Howard. Argazkia: EFE

Markus Howarden lan bikainak Baskoniaren beste garaipen bat bultzatu du ostiral honetan, eta Euroligako bosgarren porrotarekin zigortu du Valentzia.

Partida alai eta bizi hasi da. Etxekoak nagusi izan dira hasierako saskiratzeetan, eta zazpi puntuko aldea ere izan dute, baina Nico Mannion eta Tadas Sedekerskisen arteko konexioak gauzak berdindu ditu (21-20, 10. min).

Etxekoen defentsak konfiantza eman dio Alex Mumbruren taldeari, baina Howarden agerpenak (12 puntu jarraian, bi hiruko eta hiru falta) Baskonia berpiztu du (52-44, 20. minutuan).

Howarden bi hirukok bigarren zatia ireki eta markagailua estutu dute. Vanja Marinkovicek eta Miller-Mcintyrek birritan berdindu dute markagailua, baina Valentziak presioari eutsi dio eta ez du agintea galdu (70-67, 30. min).

Monekeren konstantziak eta Howarden bi hirukok Baskonia aurretik jarri dute lehen aldiz. Etxekoen konfiantza arrakala areagotu egin da, eta lau minutuan, 2-16ko partziala eginda, Baskoniak garaipena eskuratu du (84-98).

84.- Valentzia Basket (21+31+18+14): Jones (13), Lopez-Arostegui (9), Ojeleye (16), Reuvers (5), Toure (3) -hasierako bostekoa-; Harper (12), Claver (4), Puerto (-), Inglis (8), Robertson (1) eta Davies (13).

98.- Baskonia (20+24+23+31): Miller-Mcintyre (11), Marinkovic (14), Sedekerskis (9), Díez (3), Kotsar (9) -hasierako bostekoa-; Howard (24), Mannion (-), Raieste (-), Chiozza (-), Diop (-), Costello (9) eta Moneke (19).

Epaileak: Boltauzer (SLO), Difallah (FRA) eta Cici (ALB). Kanporaturik ez.